Als je gaat kamperen leef je vooral buiten, het is heerlijk om ’s avonds nog even een spelletje te spelen of een heerlijk boek te lezen. Wat je ook doet als je voor de tent, caravan of camper zit ’s avonds het is fijn om een beetje licht te hebben. In ieder geval om te kunnen zien wie er tegenover je zit:)

Net als thuis, is er voor op de camping ook verschillende soorten verlichting. Het ligt er aan waar je het voor nodig hebt, zo kun je denken aan een groter oppervlak zoals voor het spelen van een spelletje maar ben en je van plan om een boek te lezen, dan is het vooral belangrijk dat je kunt lezen wat er staat en hoeft het geen hele oppervlakken te verlichten. Zit gewoon lekker te zitten en te kletsen dan is alleen een beetje sfeerverlichting genoeg!

Het belangrijkste van een campinglamp is dat het sfeer brengt, tegen een stootje kan maar zeker ook genoeg licht geeft. Het kan ook handig zijn om een campinglamp op te kunnen hangen en ook al is het niet het belangrijkste hij moet ook gewoon leuk zijn!

Hieronder hebben we 5 soorten campingverlichting op een rijtje gezet!

#1 Een olielamp als verlichting op de camping

Als ik aan een olielamp denk dat vind ik deze lampen zeker thuis horen op de camping. Deze stormlantaarn heeft vaak te gekke kleurtjes en geeft gelijk sfeer aan de plek waar deze staat. Het vlammetje geeft een warm licht en deze is vaak te verstellen in hoogte. Deze olielamp is vooral om wat gezelligheid te geven en geeft net genoeg licht om een boekje te kunnen lezen. Ideaal als sfeerverlichting op de camping!

#2 Een zaklamp

Een zaklamp is een lamp die op de camping zeker niet kan ontbreken. Tegenwoordig zijn veel zaklampen voorzien van led verlichting wat een stuk prettiger is voor de ogen. Een zaklamp is handig als je een donker stuk naar het toilet moet lopen, of iets hebt laten vallen. Lopen met een zaklamp vinden kinderen ook gewoon geweldig!

#3 gaslampen

Gaslampen zijn lampen zoals gezegd die op gas werken. Dit soort lampen zijn makkelijk in gebruik en vaak navulbaar. Het fijne van een gaslamp is dat deze vaak op te hangen zijn, maar ze zijn ook licht en compact. Handig als je toch niet al te veel ruimte hebt om spullen mee te nemen.

#4 Elektrische verlichting

Hoewel er genoeg keus is, in andere lampen neemt iedere kampeerder vaak ook een elektrische lamp mee. Deze lampen zijn vaak op te hangen en door de led verlichting geven ze een zacht licht. Waardoor er genoeg licht is om een spelletje te doen of te lezen. Elektrische verlichting geeft zeker de kampeerders met een tent de voorkeur omdat dit de meest veilige verlichting is en zo voorkom je brandgevaar.

#5 Kaarsen als kampeerverlichting

Een kaars of verschillende kaarsen kunnen niet ontbreken op de camping. Ze geven geven een romantisch sfeertje op de camping. Als het hard waait, zijn kaarsen vaak niet zo handig omdat het vlammetje dan vaak niet aanblijft. Wat een bijkomend voordeel van een kaars is, zijn de kaarsen met citronella. Deze kaarsen proberen er voor te zorgen dat de muggen op een afstand blijven. Kaarsen zijn vaak leuk en gezellig voor erbij, maar voor een boek lezen of een spelletje doen kun je beter voor andere kampeerverlichting kiezen omdat ze te weinig ligt geven!

Ook een gezellige fakkel of een kampvuur zijn natuurlijk niet alleen heel gezellig maar geven ook dat heerlijke sfeertje op de camping!

kampeer verlichting

Wellicht ook interessant

Nog meer interessante artikelen