De geheime missie van Tess en Raf

De geheime missie van Tess en Raf

De kinderboekenweek 2018 is weer begonnen en hier in huis leeft dat volop. Wij lezen nog een extra boekje thuis en de oma’s gaan voorlezen in de klas van de kinderen. De geheime missie van Tess en Raf is een heerlijk boek wat past bij het thema van de kinderboekenweek, “vriendschap”. Tess en Raf zijn namelijk al bevriend sinds de kleuterklas. In dit boek gaan ze samen op missie!

Lees jij ook graag boeken? Welk boek zou jij mij aanraden?

De geheime missie van Tess en Raf

De geheime missie van Tess en Raf

Tess en Raf zijn al bevriend sinds de kleuterklas. Hele goede vrienden maar toch is Tess een beetje jaloers op Raf. Raf heeft namelijk op zijn verjaardag altijd een gezellige drukte van opa’s en oma’s. Er komen wel negen opa’s en oma’s. Ze zijn niet allemaal echt, ook half of stief. Tess heeft maar 1 oma, deze woont in Mexico en heeft ook nog eens vliegangst.

Raf heeft een plan! Tess kan een opa en een oma adopteren. Hij denkt dat er genoeg oude mensen zijn, zonder kleinkinderen die dat best zouden willen. Samen gaan ze op zoek! Op hun missie komen ze wel hele bijzondere mensen tegen…..

De geheime missie van Tess en Raf

Hoe vonden wij het boek?

Hier in huis lezen we altijd graag. We lezen zelf, bladeren door boekjes of we lezen gezellig voor. Het voorlezen hebben we ook met dit leuk boek gedaan. Het is een heerlijk boek over de vriendschap tussen Tess en Raf. Ze hebben veel plezier en maken van alles mee. Tijdens de missie ontmoeten ze bijzondere mensen en samen beleven ze grappige momenten. Wij hebben genoten van het boek en zouden het boek iedereen aanraden. Het gaat over vriendschap maar ook over de verschillen binnen gezinnen. Gescheiden ouders, verschillende culturen en wat dat met zich meebrengt!

Specificaties

  • Auteur:                                    Marianne Witte
  • Illustrator(s):                        Gewout Esselink
  • Uitgeverij:                              De Vier Windstreken
  • Jaar van uitgave:                2018
  • Prijs:                                           14.95
  • ISBN:                                         9789051166378
  • Te koop bij:

groetjes Xenia

De geheime missie van Tess en Raf

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.