Gezond eten hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Nora French laat dit zien met haar kookboek gezond fastfoodIn dit kookboek vind je 100 snelle, makkelijke, simpele maar gezonde recepten voor het hele gezin. Gezond fastfood een uitkomst voor iedereen die gezond(er) wil eten, maar geen tijd heeft voor uitgebreide inkopen en daarna lang te moeten kokkerellen. In dit kookboek zijn de recepten ingedeeld op tijd en bevatten pure en onbewerkte ingrediënten die goed betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar zijn.

gezond fastfood Nora French

Nora French

Nora groeide op in Berlijn, studeerde in Engeland werkte in Londen, amsterdam en Frankfurt. Ze woont tegenwoordig met haar gezin in Nederland en volgde haar passie voor gezondheid. Ze werk nu als gezondheidscoach, daarnaast deelt ze op http://www.noralicious.com/nl/ haar inzichten over gezond en simpel eten.

Gezond fastfood

Ik ben gek op koken en vooral op bakken, maar het ontbreekt mij vooral aan tijd. Toen ik door Karakter Uitgevers werd benaderd of ik dit boek wilde reviewen werd ik gelijk enthousiast en nieuwsgierig.  Snel, makkelijk en gezond wie wil dat nu niet? De titel van het boek,  gezond fastfood maakte me eigenlijk ook wel nieuwsgierig. Als je druk bent, kan gezond koken er wel eens bij in schieten en een frietje of ander fastfood is dan snel gehaald. In dit boek geen echte fastfood recepten maar wel makkelijke recepten, niet moeilijk en wat ik prettig vind is niet te lang koken. Recepten zijn glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en bomvol groenten, fruit, gezonde vetten en proteïnen.

Mijn ervaring

Het boek ziet er gelijk op het eerste gezicht al prettig uit en het leest ook prettig. Zelf vind ik het erg prettig dat het boek naast recepten ook handige informatie bevat. Informatie hoe je iets moet voorbereiden, het klaarmaakt en het mee kan nemen. Dat er ook “gewone” superfoods zijn vond ik ook erg prettig om te lezen. Het zijn producten die je of al in huis hebt of makkelijk in de supermarkt kan kopen. Handig is dat er ook een weekmenu voor je is uitgeschreven.

Ik vind het boek echt een aanwinst! Er staan veel lekkere recepten in en wat ik vooral ook als prettig ervaar is dat ook mijn kinderen hier van smullen.

Zelf ben ik natuurlijk ook aan de slag gegaan en maakte ik al verschillende gerechtjes zoals:

  • een chocolade fondue
  • smoothies
  • eivocado
  • courgetti bolognese
  • wortelsoep met curry en kokos
  • makkelijke tomatensoep
  • grapefruit salade

groetjes Xenia

\

Nog meer interessante artikelen