Gezond eten hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Nora French laat dit zien met haar kookboek gezond fastfoodIn dit kookboek vind je 100 snelle, makkelijke, simpele maar gezonde recepten voor het hele gezin. Gezond fastfood een uitkomst voor iedereen die gezond(er) wil eten, maar geen tijd heeft voor uitgebreide inkopen en daarna lang te moeten kokkerellen. In dit kookboek zijn de recepten ingedeeld op tijd en bevatten pure en onbewerkte ingrediënten die goed betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar zijn.

gezond fastfood Nora French

Nora French

Nora groeide op in Berlijn, studeerde in Engeland werkte in Londen, amsterdam en Frankfurt. Ze woont tegenwoordig met haar gezin in Nederland en volgde haar passie voor gezondheid. Ze werk nu als gezondheidscoach, daarnaast deelt ze op http://www.noralicious.com/nl/ haar inzichten over gezond en simpel eten.

Gezond fastfood

Ik ben gek op koken en vooral op bakken, maar het ontbreekt mij vooral aan tijd. Toen ik door Karakter Uitgevers werd benaderd of ik dit boek wilde reviewen werd ik gelijk enthousiast en nieuwsgierig.  Snel, makkelijk en gezond wie wil dat nu niet? De titel van het boek,  gezond fastfood maakte me eigenlijk ook wel nieuwsgierig. Als je druk bent, kan gezond koken er wel eens bij in schieten en een frietje of ander fastfood is dan snel gehaald. In dit boek geen echte fastfood recepten maar wel makkelijke recepten, niet moeilijk en wat ik prettig vind is niet te lang koken. Recepten zijn glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en bomvol groenten, fruit, gezonde vetten en proteïnen.

Mijn ervaring

Het boek ziet er gelijk op het eerste gezicht al prettig uit en het leest ook prettig. Zelf vind ik het erg prettig dat het boek naast recepten ook handige informatie bevat. Informatie hoe je iets moet voorbereiden, het klaarmaakt en het mee kan nemen. Dat er ook “gewone” superfoods zijn vond ik ook erg prettig om te lezen. Het zijn producten die je of al in huis hebt of makkelijk in de supermarkt kan kopen. Handig is dat er ook een weekmenu voor je is uitgeschreven.

Ik vind het boek echt een aanwinst! Er staan veel lekkere recepten in en wat ik vooral ook als prettig ervaar is dat ook mijn kinderen hier van smullen.

Zelf ben ik natuurlijk ook aan de slag gegaan en maakte ik al verschillende gerechtjes zoals:

 • een chocolade fondue
 • smoothies
 • eivocado
 • courgetti bolognese
 • wortelsoep met curry en kokos
 • makkelijke tomatensoep
 • grapefruit salade

groetjes Xenia

\

Nog meer interessante artikelen

49 reacties

 1. Ik waag graag een kansje. Ik ben benieuwd naar dit boek, na een lange werkdag is het niet altijd gemakkelijk om nog gezonde kost op tafel te zetten.

 2. Lijkt me geweldig. Met 4 kids is het leven druk genoeg en lekker gezond en snel eten maken een uitdaging. Ik ga de eivocado snel proberen en zou dat ook graag met de andere gerechten doen.
  Groetjes Elke

 3. Ben dol op fastfood,
  mijn heupen vonden dat iets minder! 😉
  dus dit boek komt goed van vast!

 4. Ik doe gráág mee! Nu ik ivm mijn diabetes mijn eten om moet gooien, kan ik wel wat goeie én gezonde tips gebruiken om te gebruiken voor mezelf en onze pleegkindjes!

 5. Zou de recepten graag uit willen proberen ????

  Werkende moeder met een dochter van 1,5.
  Druk, chaotisch, die zelf regelmatig vergeet te eten ???? Je moet tenslotte wel het goede voorbeeld geven.

 6. Een kookboek met snelle en simpele gerechten, daar zit ik op te wachten. Ben heel erg benieuwd.
  Graag doe ik mee, heb alleen geen Facebook, instagram en Twitter.

 7. Ik zou heel graag winnen! Als single is koken noodzakelijk maar wel graag op een snelle en gezonde manier. En ik kan daarbij wel wat inspiratie gebruiken

 8. Wat een leuk boek! Fastfood is natuurlijk de favoriet bij mijn kinderen. En als ik het dan ook nog gezond kan maken en serveren zullen ze elke maaltijd zeker vol enthousiasme gaan ontvangen.

 9. Wauw! Dit zou helemaal passen bij mijn nieuwe leefstijl die ik in 2017 heb omgegooid. Maar snacken blijft lekker en ik hou nog steeds heel veel van lekker eten. Hoe ideaal is dan dit boek!? Ik waag graag een kansje.

 10. Lijkt me een super boek, altijd leuk voor kook inspiratie.
  Ik deel de actie op facebook.

 11. Snel en gezond! Dit boek moet gewoon voor mij geschreven zijn haha. Na een lange werkdag lijkt me dit DE uitkomst! Waag heel graag een kansje.

 12. Gezond fastfood, dat klinkt als muziek in de oren! De review maakt me nog enthousiaster. Dit past binnen mijn gezonde levensstijl, terwijl we dan toch met het hele gezin kunnen genieten. Heerlijk! Kom maar op.

 13. Lijkt me geweldig snelle recepten voor in mijn drukke gezin!! Ook geliked en gedeeld op FB en Twitter!

 14. Heel graag! Dit boek zou erg goed van pas komen sinds ik gluten- en suikervrij eet, en korte recepten stiekem toch wel mijn favoriet zijn.

 15. Oh,ik ben heel benieuwd naar dit boek omdat ik net als Nora dol op avocado’s ben en dus hoop dat er veel recepten met avocado in staan.

 16. Wat een gave winactie, ik doe graag mee. Lijkt mij een ideaal kookboek: gezond, maar toch snel!

 17. Leuk! Erg benieuwd naar het boek ???? mijn levensstijl ben ik stapje bij stapje aan het aanpassen dus extra gezonde recepten zijn altijd welkom ????

Reacties zijn gesloten.