Ecuador is een land dat veel te bieden heeft, qua cultuur, mensen, muziek en vooral natuur. Het is een relatief klein land, maar zo veelzijdig. Je kunt in een week of drie/vier heel veel verschillende soorten dingen doen en zien.

Ecuador heeft een jungle, bergen en kust. En voor degene met een ruimer budget, natuurlijk de Galapagos eilanden. Hieronder 5 tips die je echt moet doen als je in Ecuador bent:

Bezoek de hoofdstad Quito in Ecuador

Quito is de hoofdstad van Ecuador en is zeker een favoriete stad die je zeker moet bezoeken. Deze stad ligt op 2800 meter hoogte in een vallei. Er is zijn leuke bezienswaardigheden en er heerst een ontspannen sfeer. Al kan het er ook zeker druk en chaotisch zijn.

De stad bestaat uit 2 delen, het oude centrum en het La Mariscal. Als je in Quito bent dan moet je zeker naar het oude centrum, je komt hier veel oude gebouwen tegen met een prachtige architectuur.

ecuador-Quito Basilik

Als je in Quito bent dan moet je zeker de Teleferico nemen. Een echte aanrader! Deze kabelbaan brengt je naar een hoogte van ongeveer 4000 meter en je krijgt dan de mooiste uitzichten over de stad. Boven op deze top is ook het startpunt van een tocht naar Volcan Pichincha (vulkaan).

Teleferico uitzicht Ecuador

Tips om te overnachten in Quito

Quito is een grote stad en er zijn dan ook tal van plekken waar je kunt overnachten. Het leukste om te overnachten vind ik het gedeelte rond het oude centrum. Hier zit je dicht bij alle bezienswaardigheden. Maar elke wijk heeft zijn eigen charme en sfeer dus met dat slapen komt het zeker goed! Als je kijkt naar de wijk La Mariscal dan zul je hier veel backpackers tegenkomen. In deze wijk vind je dan ook veel leuke en gezellige barretjes en hostels.

Quito

Onze tips:

Bezoek de markt in Otavalo in Ecuador

Otavalo is een stad in het noorden van Ecuador. Vroeger was het een plek welke niet zo bekend was maar nu is het echt een must see plek. Vanaf de stad Quinto worden er dagtrips naar deze kleurrijke stad aangeboden.

In Otavalo dragen de bewoners nog steeds traditionele kleren. Wat al heel leuk is om te zien. Verder komen de meeste toeristen hierna toe vanwege de markt. Op deze markt vind je veel handgemaakte producten.

ecuador-Otavalo markt

Je kunt het plaatsje Otavalo goed verkennen per fiets, lekker wandelen of tijdens een paardrijtocht. Als je toch hier bent is de Peguche waterval een leuke wandeling. Deze waterval ligt prachtig verscholen in de bossen. Een leuk weetje is dat locale bevolking hier ook de was doet, zou leuk zijn als je ze kunt spotten!

Peguche waterval

Tips om te overnachten in Otavalo

In Otavalo zijn genoeg overnachtingsplekken te vinden. Een aantal reizigers slapen in deze plaats maar de meeste reizigers reizen bezoeken Otavalo vanuit de hoofdstad Quinto.

  • Tip: Bekijk hier fijne overnachtingsplekken in Otavalo

Mitad del Mundo

Ecuador ligt, zoals de naam van het land al aangeeft, op de evenaar. Iets boven Quito kun je het officiële monument bezoeken, waar een dikke lijn het noordelijk en zuidelijk halfrond van elkaar scheidt. Deze streep (en bijbehorend monument) is helaas getrokken (en gebouwd) in een jaar waarin nog geen gps voor handen was en ze hebben zich dus verrekend. Niet getreurd, want de echte evenaar ligt een aantal meter verderop. Daar ligt een klein museumpje en dat is de plek waar je eigenlijk echt heen wilt. Behalve veel interessante informatie over het land, kun je er ook op de echte lijn gaan staan en allemaal testjes doen die bewijzen dat dat de evenaar is. Bijvoorbeeld door een ei op een spijker zetten. En je ziet dat het water uit een wasbak op de noordelijke helft anders wegdraait, dan op de zuidelijke helft.

Mitad del Mundo Ecuador

Baños, de avontuurlijke hoofdstad van Ecuador

Baños is een stad die je eigenlijk gewoon moet bezoeken en niet kan overslaan. Het staat bekend om zijn toch wel avontuurlijke activiteiten. Naast dat je een echte waaghals kunt uithangen, staat het ook bekend om zijn warmtebronnen en kuuroorden.

Dit plaatsje, dat naast de actieve vulkaan Tungurahua ligt, is de ideale uitvalbasis voor avontuurlijke activiteiten. Fietsen, raften of bungeejumpen kan daar allemaal in de prachtige omgeving. Bezoek één van de vele watervallen, zoals Paillon del Diablo of dé schommel der schommels bij La Casa del Arbol. Ben je meer van de ontspanning? Dan kun je een bezoekje brengen aan de hotsprings.

Baños Ecuador

Tips om te overnachten in Baños Ecuador

Baños is een stad dat door zijn vele activiteiten veel toeristen trekt, er zijn dan ook veel accommodaties te vinden. Je vindt de meeste accommodaties in het centrum, wat natuurlijk een heerlijke plek is met alles loopafstand.

Ook buiten het centrum van Baños zijn verschillende overnachtingsplekken te vinden. Dit zijn over het algemeen de meer luxe plekken om te slapen. Vaak hebben deze accommodaties eigen warmtebaden, hoe lekker is dat om na een actieve dag optimaal te ontspannen in je hotel.

Baños

Onze tips:

Puerto Lopez, een bezoek aan de kust mag niet ontbreken

Een bezoek aan de kust mag natuurlijk ook niet ontbreken. Als je jong bent en van een feestje houdt ga je waarschijnlijk het liefst naar Montañita. Hou je meer van de rust, dan kan je bijvoorbeeld naar het daarnaast gelegen Puerto Lopez.

Montañita ligt in het zuiden van Ecuador en is erg populair onder backpackers en surfers. Het is een geweldige plek om te surfen. Je bent hier aan het goede adres als je graag een feestje viert, wil surfen of gewoon lekker naar het strand.

  • Tip: Bekijk hier fijne overnachtingsplekken voor Montañita
surfen Ecuador

Puerto Lopez is een echt vissersdorpje. Voor alleen een strandvakantie alleen hoef je hier niet te komen, maar in de omgeving is genoeg te doen. Puerto Lopez ligt zo ongeveer aan het Machalilla National Park. In dit nationale park kun je in een bepaalde periode walvissen spotten.

Puerto Lopez Ecuador

Ook kun je vanuit Puerto Lopez met de boot naar Isla de la Plata. Dit eiland noemen ze ook wel de Galapagos voor de minder rijkere mens. Wat zo leuk is, is dat je hier de toch wel beroemde blue footed boobies kunt bewonderen.

  • Tip: Bekijk hier fijne overnachtingsplekken voor Puerto Lopez
Blue footed Boobie Ecuador

Op vakantie naar Ecuador!

Aanbieder voor een georganiseerde vakantie naar Ecuador

Dit vind je ook zeker leuk om te lezen:

Tips en inspiratie voor Midden – Amerika

No post found