Wijnproeven in Israël? Ik hoor het je bijna denken!? Israël en het maken van wijn is een combinatie waar niet veel mensen aan denken. Maar het land heeft een heuse wijncultuur. Israël kent zes wijngebieden, verspreid over het hele land en heeft 200 wijngaarden. De wijngaarden in Israël hebben zich enorm ontwikkeld de afgelopen jaren en het land is sinds kort een belangrijk centrum in de wereld voor de wijnbouw. Sommige wijngaarden zijn zeer historisch en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de vorming van de staat terwijl anderen nieuwere ondernemingen zijn, opgezet door gepassioneerde Israëliërs met verschillende achtergronden.

De meeste wijngaarden zijn open voor bezoekers, maar welke moeten echt bezocht worden? Hieronder hebben we de 5 mooiste voor je op een rijtje gezet.

Wijnproeven in de Golanhoogten wijngaard

Wijnproeven in Israël kan in deze wijngaard heel goed. Deze wijngaard heeft een hoge ligging, koude winters, veel zon en een rijke bodem maken van de Golan Hoogvlakte in het noorden van Israël een perfect wijngebied. De Golanhoogten wijngaard is een van Israëls grootste en meest gerespecteerde wijngaarden. Ga je wijnproeven dan krijg je tijdens je bezoek een rondleiding door de wijngaard, een film en een wijnproeverij.

Lees ook -> Dit zijn de 7 must-see plekken in Israël!

Wijnproeven Israël

Wijnproeven in de Latroun wijngaard

Wijnproeven in de Latroun wijngaard. Deze wijngaard ligt tussen Tel Aviv en Jeruzalem. De Latroun wijngaard is een zeer oude wijngaard en wordt beheerd door monniken. In 1890 kwam hier namelijk een groep monniken aan die het klooster van Latroun hebben opgericht. Volgens de principes van de Orde van Sint Benedictus moesten zij leven om plezierig werk te doen, zonder financieel afhankelijk te zijn van buitenaf. De wijngaarden die in het gebied van het klooster zijn aangeplant, worden voor dit doel gebruikt. Ook de olijfolie, de verschillende soorten azijn en de brandewijn die hier worden geproduceerd. Het bezoek aan de wijngaard vindt plaats op de binnenplaats en in de kerkwinkel. Deze wijngaard kan alleen op afspraak worden bezocht.

Lees ook -> Israël, reistips en inspiratie!

Wijnproeven Israël

Wijnproeven in de Sde Boker wijngaard

Wijnproeven in Israël in de woestijn? Een wijngaard in de woestijn, ja heus! De Sde Boker wijngaard in het zuiden van Israël, wat tevens de Negev woestijn is. Dit is de eerste wijngaard die in de Negev werd geopend en begon vijftien jaar geleden als een experiment onder leiding van Zvi Remek. Remek was lid van de Sde Boker kibboets en studeerde agronomie in Californië alvorens hij naar zijn thuisland terugkeerde. De opening van de wijngaard was het begin van een overgang van het simpelweg telen van producten in de Negev naar het creëren van een hoogwaardig product. Langzaamaan breidde de Sde Boker wijngaard zich uit. Vandaag de dag is het nog steeds bescheiden gehuisvest in de oude gemeenschappelijke wasruimte van de kibboets.

Wijnproeven Israël

Wijnproeven in de Tishbi wijngaard

De Tishbi wijngaard, ten noorden van Tel Aviv, werd meer dan 100 jaar geleden voor het eerst opgericht door Baron Edmund de Rothschild, die de lokale familie Tishbi opdracht gaf druiven te verbouwen. De wijngaard, rustig gelegen aan de voet van het Karmel gebergte, heeft een uniek kenmerk. Dat is dat bezoekers naar de wijngaard kunnen komen en zelf containers met Tishbi wijn kunnen vullen. Daarnaast worden er rondleidingen aangeboden en is er ook een restaurant.

Lees ook -> Israël met kinderen: 10 tips voor een unieke vakantie!

Wijnproeven in de Tabor wijngaard

De Tabor wijngaard is een kleine wijngaard in het dorp Kfar Tabor in Beneden-Galilea, ten noorden van Israël. De wijngaarden groeien op de hellingen van de Tabor berg. De Tabor wijngaard is zeer traditioneel in zijn landbouwmethoden en gebruikt alleen lokale materialen, inclusief water. Naast het bezoekerscentrum, dat volledige rondleidingen aanbiedt, is er ook een marsepein museum en een restaurant.

Tips en inspiratie voor Israël!

No post found

Je boekt je vakantie naar Israël via:

Nog meer interessante artikelen