Het nieuwe jaar is al weer even begonnen. Iedereen is druk aan het lijnen of er inmiddels alweer mee gestopt. Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens maar gezond eten vind ik dan wel weer lekker. Een smoothie maak ik geregeld! Van Marlene kreeg ik appels als kerstpakket en een heerlijk smoothie recept om te maken. Hieronder wil ik dit recept met jullie delen..

Slank en gezond door een smoothie?

Zelf maak ik met grote regelmaat een smoothie. Het is vaak zo gemaakt en zeker als ontbijt vind ik dit velen malen makkelijker. Bovenaan het persbericht stond slank en gezond door een smoothie. Een smoothie is gezond, maar slank door alleen een smoothie, ik denk dat er meer voor nodig is. Deze heerlijke heerlijke smoothie van Granny Smith appels, kruiden en superfoods, kan je lichaam reinigen en detoxen. Hierdoor voel jij je meteen fitter. Door fruit te eten met ontgiftende eigenschappen, zoals Marlene appels in het algemeen, en Granny Smith in het bijzonder, wordt ten zeerste aanbevolen.

Deze smoothie combineert appel, chilipeper en goji-bessen, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben, cholesterol en vrije radicalen verminderen en de suikers in het bloed reguleren. Bij elke slok krijg je meer energie.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 1 mango
 • 100 g veldsla
 • 1 eetlepel gojibessen
 • ½ bos koriander (mag ook meer, naar smaak)
 • ½ chilipeper
 • 2 Granny Smith-appels van Marlene
 • ca. 300 ml koud water

Hoe maak je het?

 • Doe de eetlepel gojibessen in een kommetje water en laat deze 10 minuten weken.
 • Schil de appels en de mango en hak ze in blokjes.
 • Doe ze in de blender en bedek ze met koud water, voeg dan de andere ingrediënten toe en blend ze fijn, op het maximum vermogen.
 • Let op! De smoothie mag tijdens dit proces niet warm worden omdat hij anders zijn mooie kleur kwijtraakt en grijs wordt.

Hoewel ik met regelmaat een smoothie maak was deze combinatie helemaal nieuw en was ik zeker ook benieuwd. Wij hebben er hier thuis heerlijk van gedronken, maar door de koriander e moest ik wel even wennen aan de smaak.

Heb jij wel eens een smoothie gemaakt met koriander of chili peper?

Nog meer interessante artikelen