Het is altijd een goed moment om een boek te lezen. Richting het einde van het jaar als het weer wat kouder is en het eerder donker is, is niks zo lekker om op de bank te kruipen met een lekker boek. Semper Fi van Ellen Lina is zo’n boek dat je gewoon wil lezen!

Semper Fi

Semper Fi gaat over Helena Dijks. Ze is 18 jaar als ze op kamers gaat wonen met haar vriendin Kim. Maar dan gaat het binnen een week compleet verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. 20 jaar later is Kim nog steeds niet terug gevonden..

Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en moeder van een zoon, Senn. James brengt zijn tijd door in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dit komt niet alleen door de verdwijning van haar beste vriendin. Ze kreeg namelijk ook te maken met Semper Fi, een dispuut bestaande uit 9 jongens. Ze waren woonachtig aan de Oudezijds Voorburgwal en de eigenaar? Dat is James Rietberghen. Over wat haar is overkomen en over de verdwijning van Kim schrijft Helena het boek Nemesis. Maar als bekend is dat het boek wordt gepubliceerd, komt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar!

De grote vraag is natuurlijk: wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? Maar ook wie is er nog te vertrouwen?

>> meer informatie over Semper Fi vind je hier

Over Ellen Lina

Ellen is naast dat ze boeken schrijft juf in het speciaal onderwijs. Ze is geboren in Arnhem en woont in Huissen.

Ze heeft eerder al 5 spannende feelgood romans geschreven en 1 thriller.

Wat vond ik ervan?

Ik vind Ellen een geweldig mens en wist dat ze boeken schreef. Maar had nog geen tijd gevonden om een boek van haar te lezen voelde me dan ook zeer vereerd dat ik met haar blogtour mee mocht doen. Dus bij deze dank je wel Ellen en ook de uitgever voor het toesturen van het boek!

Vanaf het moment dat ik ben begonnen met lezen werd ik meegenomen door het boek en het verhaal. Het verhaal gaat over de 18 jarige Helena die op kamers gaat in Amsterdam met haar vriendin Kim. Nadat Kim op stap is geweest met James Rietbergen komt ze nooit meer thuis..

20 jaar later is Helena getrouwd met de broer van Kim, maar is Kim nooit meer gevonden. Helena is schrijfster en heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam.
Helena is gaan schrijven over haar traumatische tijd in Amsterdam, maar het blijkt dat niet iedereen hier blij mee is…
Ik moest in het begin even wennen dat je steeds moest schakelen tussen het heden en het verleden, maar dit went snel. Door deze manier kom je er vanzelf achter wat zich allemaal heeft afgespeeld. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal en het roept een hoop vragen op. Je wilt blijven lezen en weten wie er nu eigenlijk te vertrouwen is en wie niet. en wat er is gebeurd. Toch was het fijn om het boek even weg te kunnen leggen om het allemaal even te laten bezinken en dan weer gauw het boek te pakken om ver der te lezen want uiteindelijk wil je gewoon het hele verhaal weten en natuurlijk hoe het zal aflopen..

Het boek is spannend en super geschreven. Ik ben fan en Ellen, ik ga snel zeker een van je andere boeken lezen!

Semper Fi Ellen Lina

Lees ook:

Affiliate

Nog meer interessante artikelen

41 reacties

 1. Heerlijk om op de bank te lezen in deze tijd, zou dit boek heel graag willen lezen ???????? Groetjes Anneliese de Waal

 2. Wat een leuke winactie, ik waag graag een kansje voor dit boek! Ik volg je via Facebook (Mooie rooie) en Instagram (Truusje26).

 3. Regen buiten, geen bezoek door de corona maatregelen. Een boek lezen is dan een enorme fijne tijdsbesteding.

 4. Het lijkt me een heerlijk boek! Buiten is het nat en guur en we mogen toch nergens heen, alle tijd om lekker warm binnen op de bank of in bed me mee te laten slepen door dit verhaal.

 5. Lijkt me een mooi boek, na het lezen van je recensie. Vind altijd boeken rondom studietijd heel leuk.

 6. Heerlijk om nu lekker een boek te lezen. En ik hou van spannende, goed vehalen waarin je meegesleurd wordt.

 7. Ik krijg helemaal zin om dit boek te lezen, het ziet er spannend uit, heerlijk in deze tijd even wegduiken in een goed boek!!

 8. Spannend weer..
  De grote vraag is natuurlijk: wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? Maar ook wie is er nog te vertrouwen?
  Ik wil het antwoord op deze vragen graag weten.

 9. Ik ken de schrijfster niet, maar na jou recentie kan een nadere kennismaking niet uitblijven. Ik zou dit boek graag lezen. Dank je wel voor de tip en ik ga de schrijfster op mijn to read list zetten!

 10. Ik maak graag kennis met Ellen Lina. Zelf ben ik ook leerkracht, maar helaas ben ik niet zo goed in het schrijven van verhalen. Ik ben erg benieuwd naar dit boek, ik ga duimen!

 11. Dit lijkt mij een erg fijn boek om te lezen onder mijn dekentje op de bank. Samen met thee en chocola

Reacties zijn gesloten.