Het is weer Halloween in Disneyland Parijs! Vanaf 1 oktober tot en met 6 november 2022 is het Disney Halloween Festival. Dit is het moment dat de Disney schurken de 303 verjaardag vieren van Disneyland Parijs. Deze Disney schurken zijn brutaler en geniepiger dan ooit! Er zullen in het park betoverende ontmoetingen zijn, een geestige sfeer, angstaanjagende leuke shows en attracties. Dit Disney Halloween festival is een griezelig leuk en vermakelijk feest. Dit jaar zijn er op 29 en 31 oktober 2 Disney Halloween Party’s in het Disneyland Park.

Disneyland Parijs Halloween

Met deze tips haal je het beste uit Disney World Orlando met kinderen!

Een spectaculaire Halloween sfeer.

Zodra je als gast het Disneyland Park binnenkomt , worden ze verwelkomd door typische Halloween decors. Lachende pompoenen, verlichte guirlandes, lantaarns, vriendelijke spoken en vrolijke skeletten die tot 3 meter hoog kunnen zijn. Gasten worden ook ondergedompeld in de Halloween-sferen in de Disney Hotels, die dit jaar voor het eerst versierd zijn met herfstdecoraties.

Halloween Disneyland Parijs

Het Disneyland Park is de thuisbasis van vele Disney Schurken. Maleficent, Kapitein Haak, de Hartenkoningin, Cruella de Vil en vele anderen. Royal Castle Stage naast het Kasteel van Doornroosje wordt het vaste ontmoetingspunt van de Disney Schurken. Op deze locatie zetten ze zichzelf in de schijnwerpers en kunnen de gasten, die een schrikbarend moment aandurven, de Disney Schurken ontmoeten.

Mickey’s Halloween Celebration keert terug na een afwezigheid van twee jaar. Tijdens deze gezellige halloweencavalcade vieren de Disney Figuren in hun herfstkostuums het begin van het herfstseizoen in een feestelijke en kleurrijke sfeer. Mickey verrast de gasten met zijn adembenemende praalwagen ‘Mickey’s Illusion Manor’ en een aantal speelse spoken. De cavalcade is meerdere keren per dag te zien in het Disneyland Park.

Halloween disneyland Parijs

Dit jaar, bij het vallen van de avond, hebben de Disney Schurken nog een laatste betoverende verrassing in petto voor de gasten: Nightfall with Disney Villains. Dit is een show die plaatsvindt voor Disney D-Light, de succesvolle preshow voor de 30e verjaardag met drones, en Disney Illuminations. Tijdens hun sluwe plan komen de Disney Schurken uit de schaduw en nemen ze tijdelijk het Kasteel van Doornroosje over, gecombineerd met een dansende fonteinshow en projecties.

Deze entertainmentelementen worden toegevoegd aan de vele shows en ervaringen die door het resort worden aangeboden. De dagelijkse parade Disney Stars on Parade en de Gardens of Wonder, de tuinen voor het Kasteel van Doornroosje met 30 kunstwerken. Hier kom je de Disney Figuren Maleficent, Ursula en Jafar tegen.

De schurken kunnen ook een bezoekje brengen aan de attracties

Disneyland Paris is dé plek voor iedereen die graag kippenvel krijgt met schrikbarend leuke attracties. Kleine deugnietjes kunnen laten zien hoe dapper ze zijn in Blanche-Neige et les Sept Nains* en Alice’s Curious Labyrinth*, waar verschillende Disney Schurken te vinden zijnZe kunnen zelfs de draak onder het Kasteel van Doornroosje bezoeken in La Tanière du Dragon*.

De hele familie kan avonturen beleven in Phantom Manor*. In dit vervallen oude herenhuis in Frontierland vieren de geesten feesten en dansen ze oneindig lang door.

Om Halloween naar een nog hoger niveau te brengen, kunnen gasten ook terecht in het Walt Disney Studios Park in de beroemde attractie The Twilight Zone Tower of Terror*. Nadat ze binnenkomen via een donkere boilerkelder, bewoond door enge geesten, stappen gasten in een servicelift die ze naar boven brengt. Met zijn indrukwekkende 13 verdiepingen tellende drop, verduisterde kamers en enge geesten, brengt deze attractie de gasten naar een andere dimensie.

Hollywood Tower Halloween Disneyland

Er zijn in Disneyland exclusieve producten te koop, waardoor je helemaal een onvergetelijk Halloween hebt.

Halloween wordt ook gevierd in de verschillende boetieks in de Disney Parken. In deze boetieks vind je exclusieve halloween souvenirs. Halloween souvenirs van Mickey en zijn vrienden, de Disney Schurken en Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.

Ook in de restaurants is het Halloween. Hier vind je een aanbod van snacks voor iedereen die zijn grommende maag wilt vullen.

Halloween Disney eten

Disney Halloween Party’s griezeliger dan ooit

De iconische Disney Halloween Parties komen ook terug. Op 29 en 31 oktober wordt opnieuw een betovering uitgesproken in het Disneyland Park. Hierdoor wordt een angstaanjagende ervaring voor gasten gecreëerd in een ongelooflijk leuke sfeer. Dit jaar zijn er twee feestelijke avonden, zodat meer gasten de mogelijkheid hebben om te genieten van attracties tot 02.00 uur ’s nachts, zoals Phantom Manor, Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean.

Phantom Manor Disneyland Parijs

Sommige delen van het Disneyland Park – die ondergedompeld worden in een ongelooflijk angstaanjagende atmosfeer – zijn de thuisbasis van vele wezens. Zoals vreemde zombies rond de grotten en crypten van Adventureland en spookachtige ontmoetingen in Frontierland. Klokslag middernacht beleven de meest onverschrokken gasten enge momenten in Main Street, U.S.A. wanneer mysterieuze geesten dit gebied overnemen.

Disneyparade Disneyland Parijs

Gasten ontdekken ook nieuwe exclusieve shows en voor nog meer plezier is de halloweenparade Mickey’s Halloween Celebration ook te zien. Ten slotte kunnen gasten de Disney Schurken ontmoeten.

Disneyland Prijs is te boeken via:

Prijsvrij | TUI | OAD

Nog meer interessante artikelen