Havermoutkoekjes, klinken ze niet heel gezond! Als je deze koekjes in de winkel koopt kunnen er weleens suikers in zitten. Je maakt deze haverkoekjes heel gemakkelijk zelf. Je kunt ze helemaal naar wens maken! Benieuwd naar hoe ik deze heb gemaakt? Lees dan zeker even verder..

Havermoutkoekjes, wat heb je hier voor nodig?

  • 2 eieren
  • 150 gram havermout (ik gebruikte fijne vlokken)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 50 gram (spelt) meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram cashewnoten
  • 70 gram rozijnen
  • 30 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • Beetje zout
Haverkoekjes

Havermoutkoekjes, zo maak je ze!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden/ Airfryer 150 graden
  • Klop de eieren los
  • Smelt de kokosolie in een pannetje
  • Meng bakpoeder, meel, havermout en een klein beetje zout met elkaar in een kom.
  • Voeg hier de gesmolten olie, kaneel, honing en de los geklopte eieren aan toe
  • Hak de noten, de chocolade fijn en voeg deze samen met de rozijnen en de kokosrasp toe aan het “beslag”.
  • Maak je handen een beetje nat en maak ongeveer 10 gelijke koekjes en leg deze op het bakpapier op het bakblik
  • Bak nu de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuutjes. In de Airfryer passen ze niet allemaal tegelijk dus meerdere bakmomenten. Hier zijn ze in ongeveer 10 minuten klaar.


Nieuwste berichten

Nog meer interessante artikelen