Hoeveel bomen heb je nodig voor een bos? Alle dieren denken dat ze het weten maar ze roepen allemaal iets anders. Ssssst, klinkt opeens een klein stemmetje uit de struiken. Een grappig verhaal dat je laat nadenken over de kracht van kleine stemmen.

hoeveel bomen?

Hoeveel bomen?

De Franse illustrator Barroux heeft opnieuw een prentenboek uitgebracht. Na de succesvolle boeken Waar is de olifant? en Waar is de zeester? laat Barroux kinderen opnieuw spelenderwijs kennis maken met een maatschappelijk thema.

Op de eerste bladzijde van het boek staat groot de vraag: Hoeveel bomen heb je nodig voor een bos? De dieren in het boek komen er niet uit hoeveel bomen er nou eigenlijk nodig zijn om een bos te maken. Ze roepen allemaal iets anders 1500? 60? 500?  of toch 80?Ze denken het allemaal te weten, maar eens worden ze het niet. De muis denk dat er 4 bomen nodig zijn, 1 voor in de zomer, 1 voor in de winter, 1 voor in de lente en 1 voor herfst. Opeens klinkt er een klein stemmetje, zou deze het goede antwoord hebben?

Hoeveel bomen denk jij dat er nodig zijn voor een bos?

hoeveel bomen?

Onze mening over hoeveel bomen?

Wat een ongelofelijk leuk boek is dit en de illustraties zijn werkelijk prachtig. Het is ontzettend leuk geschreven en de dieren die de hoofdrol hebben vinden de kinderen hier in huis helemaal leuk. Samen met mijn jongens hebben we nagedacht over de de vraag: Hoeveel bomen heb je nodig voor een bos?  Verschillende leeftijden en verschillende ideetjes. Het is een leuk punt voor een gesprek en ook ik vond het eind verrassend daar had ik in eerste instantie niet over nagedacht. Mayson van net 2 vond de plaatjes mooi om naar te kijken en luisterde aandachtig mee, Fynn van 5 vond het heerlijk om voorgelezen te worden uit dit boek en dacht ook mee over de vraag en had zijn eigen ideeen hierover. Thijmen van 8 was net zo verbaasd over het antwoord als ik het was. HIj vond het een heerlijk boek om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen aan zijn kleine broers.

hoeveel bomen?

Het boek is ook erg geschikt om te lezen in de klas en ik zal de juf van Fynn binnenkort zeker vragen of ze het leuk vindt om uit dit boek voor te lezen. Het boek is niet alleen leuk, maar zeker ook leerzaam. Kinderen kun je laten nadenken over de vraag maar ook over de kracht van kleine stemmen en het verschil tussen je gelijk hebben of je gelijk behalen.

Mochten er weer lees momenten voor ouders zijn, dan zou ik met plezier dit boek willen voorlezen!

Specificaties

  • Auteur:                                    Barroux
  • Illustrator(s):                        Barroux
  • Uitgeverij:                              Meis & Maas
  • Jaar van uitgave:                2018
  • Prijs:                                           12.95
  • ISBN:                                          9789030503514
  • Te koop bij:                              Bol.com

 

Wij zijn gek op prentenboeken hier in huis, hebben jullie ook zoveel boekjes in de kast staan?

Groetjes Xenia

#spon

Nog meer interessante artikelen

1 reactie

  1. Ik heb voor de kleinkinderen veel boekjes in een mand op hun tafeltje staan, maar nog niet zo’n leuke als “Hoeveel bomen”!
    Leuk boekje straks voor onder de Kerstboom. Duurt nog even, maar ik ben nu al aan het zoeken naar cadeautjes.

Reacties zijn gesloten.