Het waterschaap is een ontzettend mooi prentenboek met een mooi verhaal . Het boek gaat over Manfred die graag wil leren zwemmen. Maar kan een schaap eigenlijk zwemmen? Er worden heel wat manieren bedacht, maar geen enkele lukt! Zou het Manfred lukken om te zwemmen?

Het waterschaap

Het waterschaap

Het waterschap gaat over schaap Manfred. Hij wil heel graag zwemmen. Zijn ouders en andere schapen vinden dit niet zo’n goed idee, maar ja Manfred droom er zelfs over. Hij wil bommetjes, de vlinderslag en de borstcrawl kunnen doen.

Iedere dag zit hij bij het water te kijken naar de vissen en het water. Kikkers kunnen ook zwemmen, hoe zou het Manfred lukken om te gaan zwemmen?

Lezen

Wat vonden wij van het Waterschaap?

Het boek is mooi vormgegeven en de illustraties zijn erg mooi en lijken op de werkelijkheid. Het is een erg leuk boek om voor te lezen. Hier lezen we het boek regelmatig en we genieten nog steeds. Het boek heeft ook een prachtige boodschap, het gaat over je droom najagen en doorzetten.

Mayson leest
 • Titel -> Het waterschaap
 • Uitgeverij-> Uitgeverij De Vier Windstreken
 • Auteur-> Annelies van Uden
 • Illustraties -> John Rabou
 • ISBN -> 9789051166729
 • Prijs-> 14,95
 • Te koop bij -> bol.com

-> Hou je van prentenboeken met een boodschap? Dan is het boek ” Zijn we weer vriendjes” een prachtig boekNog meer interessante artikelen

41 reacties

 1. Wat een leuk boekje. Ik word over een paar maanden tante en als hij iets ouder wordt dan kan ik het boekje voorlezen. Erg leuk!

 2. Erg mooi boek voor de jongste, erg mooi boek, zou super zijn ❤????????????????????

  Groetjes van Anneliese

  1. Wat een mooi boek! ????
   Ik doe graag mee voor mijn zoontje Daan. Wij houden van boeken met mooie plaatjes en het lijkt me ook een mooi verhaal! ????

 3. zo belangrijkom mijn kinderen te leren om zonder (voor,)oordelen te leven en te denken vanuit mogelijkheden ipv beperkingen

 4. Oh wat grappig! Mijn vader noemt mijn moeder altijd ‘ Schaap’ . en mijn moeder noemt mijn vader de ‘ waterwolf’ dit boek klinkt als een combi van hun bijnamen. Sprookjesachtig toch?

  Ik ben gek op prentenboeken, ik lees ze graag voor aan mijn zoon.

  Ik volg je op alle kanalen, lijkt me leuk om te winnen.

 5. Dit ziet er een leuk boekje uit met een mooie boodschap die elk kind (en elke volwassene) moet krijgen. Ik doe graag mee!

 6. Dit boek zou prachtig zijn om voor te lezen aan mijn zoon; de mooie boodschap van dit boek is meer dan welkom voor hem!

 7. Dit boek zou ik heeeel graag willen winnen voor mijn bijna jarige nichtje! Dat zou ze ontzettend leuk vinden!

  1. Wat een leuke actie! Mij lijkt het ontzettend leuk om dit boek voor te lezen aan de kinderen op mijn groep, dus ik doe graag mee.

 8. Wat een leuk boek, alleen al de illustraties zien er al fantastisch uit. Ik krijg echt zin om voor te lezen uit dit boek. Mijn 5 kleinkinderen (2, 2, 2, 3 en 4 jaar) hebben mijn lees-genen geërfd en zijn allemaal dol op boekjes. Het is puur genieten als ze met een boekje tegen me aan kruipen en heerlijk zitten te luisteren en plaatjes kijken. En het is zo belangrijk voor hun taalontwikkeling…… Top, ik doe graag mee aan deze actie om dit supergave boek te winnen !!

  1. Wij zijn hier thuis gek op boeken. Dit boek met prachtige prenten voegen wij graag aan onze collectie toe.

 9. Superleuk boek voor mijn kleindochtertje dat binnenkort met zwemlessen begint Daarmee zal haar koudwatervrees misschien een beetje verdwijnen

 10. Wat een leuk boek en ook nog met een boodschap.
  Een droom najagen en doorzetten bij wat je graag wil bereiken, dat is een goede zaak.
  Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochter.
  Zij is nogal onzeker bij wat ze wil doen.
  Misschien kan dit boek haar daarbij een beetje helpen.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje voor haar.

 11. Ik loot graag mee voor dit leuke boek. Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie), Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77).

 12. Klinkt als een heel leuk boek! Mooi om samen met onze waterrat te kunnen lezen tijdens mijn verlof. Wachtend op zijn broertje. Straks kunnen ze er samen uit lezen en elkaars dromen uitwisselen!

 13. Wat zou het leuk zijn om dit boek te winnen voor de boekenverzameling van onze kleine Saar!

  Groetjes Lenneke

 14. Prentenboeken kun je nooit genoeg hebben! We houden hier enorm van samen lezen. Ik doe graag mee voor de kinderen.

Reacties zijn gesloten.