Met een huurauto kun je tijdens je reis op eigen tempo de leukste plekjes ontdekken, maar voor heel wat Belgen doet de auto op reis ook dienst als een soort tweede thuis op wielen. Zo vinden veel reizigers er tijdens hun trip een tijdelijke vaste opbergplek voor bijvoorbeeld hun paspoort, oplader of huissleutels. Dit zijn ook vaak de dingen die worden vergeten bij het inleveren van de huurauto. Autohuurspecialist Sunny Cars roept daarom op om de huurauto nog eens goed te controleren voor je de sleutels inlevert zodat ook het afronden van je autohuur zorgeloos verloopt.

Wat het meest achterblijft in een huurauto? Dat lees je hieronder!

Lees ook: 8 tips om je huurauto snel in te leveren

Vaakst vergeten huurauto: de lader van je mobieltje

Tijdens je roadtrip snel even je mobiele telefoon opladen dit kan tegenwoordig makkelijk in de auto. Handig want je speelt tegenwoordig je favo muziek af via je mobiel. Maar je telefoon gebruik ja als navigatie. Dit is waarom je vaak je telefoon aan het opladen bent tijdens het rijden. Deze opladers liggen vaak in een zijvakje en hierdoor worden ze over het hoofd gezien.

telefoon mobiel opladen auto huurauto

Denk ook aan andere gadgets bij het inleveren van de huurauto

Naast opladers nemen we ook andere elektronische apparaten mee op reis zoals camera’s, navigatiesystemen, tablets om de kinderen zoet te houden op de achterbank of oortjes om onderweg de favoriete muziek van de tieners af te spelen. Helaas durven die gadgets weleens tussen of onder de stoelen te verdwijnen. Of zitten ze ergens tussen, tijd dus voor een finale check bij inlevering.

koptelefoon huurauto vergeten

Vergeet je zonnebril niet

Ook zonnebrillen worden veelal in zijvakjes opgeborgen, zeker als de zon niet (meer) schijnt. Soms valt deze op grond en kijk je er door de kleur overheen. Lever je je auto ’s avonds, indoor of bij slecht weer in, dan is de kans bovendien groter dat je zonnebril achterblijft in de huurauto.

Denk om je paspoort!

Sommige reizigers kiezen ervoor om hun paspoort tijdens hun reis in het dashboardkastje te bewaren. Zo hebben ze hun paspoort altijd bij onderweg en heeft het een vaste plek tijdens de reis. Alleen wordt dit plekje niet altijd even grondig gecontroleerd wanneer de wagen weer wordt teruggebracht. Ga je daarna nog met het vliegtuig dan heb je jouw paspoort wel nodig. Zou dit heel erg vervelend zijn als je deze vergeet in de huurauto.

Kaartenhouders of portemonnee

Portemonnees of kaartenhouders worden tijdens het rijden soms in een zijvakje, het dashboardvakje of het midden opgeborgen. Dat rijdt makkelijker en zo heb je je kaarten of geld bij de hand als er onderweg bijvoorbeeld tol of toegang betaald moet worden. Bespaar jezelf de kopzorgen en rompslomp om je kaarten te vervangen en dubbelcheck of je al je waardevolle voorwerpen mee hebt genomen uit de huurauto.

Vergeten in een huurauto

Huissleutels worden ook vaak vergeten uit de huurauto

Huissleutels zijn niet nodig tijdens de reis. Ook deze krijgen daardoor vaak een vaste plek in de huurauto, waar ze vervolgens de hele huurperiode blijven liggen. hierdoor vergeten reizigers soms dat de sleutels nog ergens in de wagen liggen en komen ze bij aankomst thuis plots voor een onaangename verrassing te staan.

Ook speelgoed wordt vergeten mee te nemen uit de huurauto

Knuffels, fopspenen en andere speelgoeditems durven weleens verstoppertje te spelen in de huurauto. Wil je tranen en treurige kinderen vermijden? Controleer dan zeker elk hoekje, spleetje of gaten. Kinderen willen het nog weleens ergens tussen stoppen.

Bij Sunny Cars kun je verzendkosten vermijden

Wil je verzendingskosten vermijden? Controleer dan zeker goed alle hoekjes van de wagen. Ben je toch iets vergeten? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Sunny Cars. Dankzij de standaard inbegrepen all-in verzekering en de 24/7 klantenservice zorgt Sunny Cars dat je zorgeloos de baan op kunt. Met dit geheugensteuntje geeft de autohuurspecialist nog een extra duwtje in de rug om je autohuur zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Nog meer interessante artikelen