Mindful run of mindful wandelen ik had er weleens van gehoord, maar dat was het dan ook eigenlijk. Hardlopen heb ik al jaren niet gedaan en is niet echt iets voor mij, maar wandelen heerlijk! Mindfulness is iets wat eigenlijk al jaren op mijn lijstje staat, door Tomas kon ik het nu combineren. En ik kan je vertellen, wat een heerlijke en ontspannen ervaring!

Gun jij jezelf wel eens een eigen momentje?  

Mindful Run of Mindful Walk

Mindful Run / Mindful Walk laat je kennis maken met de verschillende onderdelen van het (hard)lopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Bewust worden van je loophouding, je aandacht bij het (hard)lopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.
 
Ademhalingstechnieken worden toegepast om zo het maximale uit je ademhaling te halen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat veel hardlopers verkeerd ademen waardoor ze te veel energie verbruiken. Binnen Mindful Run / Mindful Walk gebruik je de neusademhaling. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het (hard)lopen.
 Mindful Run / Mindful Walk leert je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Tomas van Koelemaij Coaching

Koelemaij Coaching is opgericht door Tomas Koelemaij: energiek, positief ingesteld en gecertificeerd coach. Hij heeft ruime leidinggevende ervaring in de financiële sector, coacht als zelfstandige en richt zich op loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Als Mindful Run instructeur begrijpt hij bovendien wat beweging kan doen voor lichaam en geest. Woon jij in de omgeving van Elst? Of vind je het niet erg om een stukje te rijden, dan is Tomas zeker de aangewezen persoon om als jouw coach aan de slag te gaan!

Mindful Run een momentje voor jezelf

Mindful Walk, hoe heb ik het ervaren?

Ik ken Tomas persoonlijk al een poosje en door zijn enthousiasme word ik ook altijd gelijk enthousiast. Toch dacht ik bij de Mindful Run, dit is niks voor mij. Hardlopen en ik zijn nu eenmaal geen goede combinatie. Mindful Walk kwam op de planning en ik dacht dit moet ik gewoon proberen. Mindful Run of Walk doe je over het algemeen niet alleen maar met een aantal meer mensen. Mijn groep bestond uit een aantal dames van verschillende leeftijden. Een ieder had zijn eigen motivatie om mee te doen, mij leek het vooral heerlijk om wat meer bewust te zijn van het moment en een momentje voor mezelf te hebben. Ik kan je vertellen, ik zou het iedereen aanraden! Wat heb ik genoten, het was gezellig maar op bepaalde momenten ook confronterend. Zomaar een aantal minuten ergens heen turen zonder gedachtes. Iets wat ik nooit echt deed, maar dacht het niet te kunnen. Nu bij elke wandeling die ik maak geniet ik nog meer van het hier en nu. Even onthaasten en ontstressen en ondertussen werken aan je ademhaling, want joh wat blijkt deze kan je gewoon uitputten!

Woon je in de omgeving Elst en heb je een momentje nodig voor jezelf? Of wil je gewoon lekker Mindful bezig zijn, geef je dan zeker op voor de Mindful Run of Walk. Ik weet zeker dat je dit zult ervaren als iets heel prettigs! De cursus duurt 5 weken..

Neem zeker een kijkje op de site van Tomas. 

Tomas is ook actief op Instagram en Facebook!

Wees goed voor jezelf, wees mindful!

Nog meer interessante artikelen