Als je Israëliërs vraagt wat volgens hen de beste stranden van Israël zijn, krijg je ongetwijfeld een hele reeks antwoorden. Israël heeft, ondanks het geen groot land is, meer dan 100 kilometer aan kust aan de Middellandse Zee. Daarnaast zijn er ook stranden aan de Dode Zee, het Meer van Galilea en aan de Rode Zee in Eilat. De stranden van Israël zijn divers. Van stadsstranden tot landelijke en rustige stranden. Sommige stranden zijn populair bij surfers, anderen bij gezinnen en sommigen zijn hidden gems.

Wij hebben de mooiste stranden in Israël voor jong en oud, hieronder op een rijtje gezet.

Caesarea Beach

Caesarea strand is een uniek strand en nog niet zo bekend onder toeristen. Het ligt ongeveer 50 km ten noorden van Tel Aviv en net ten noorden van de haven van Caesarea. De ruïnes van een oud Romeins Aquaduct markeren de landinwaartse rand van het strand. Zonder restaurants en boulevard lijkt Caesarea bijna op een vergeten stuk land, maar dat maakt dit strand juist zo charmant. Daarnaast is het, vanwege het aquaduct, een bijzondere plek bij zonsondergang. Zeker een foto waard.

caesarea-beach mooiste stranden Israel

Herzliya Beach

Herzliya is een chique buurt net ten noorden van Tel Aviv en het strand van Herzliya wordt beschouwd als een van de beste stranden van Israël. Het is er rustiger dan in Tel Aviv, maar in de zomer kan het er druk worden. Er zijn veel strandwachten, restaurants, strandbars en er is zelfs een winkelcentrum aan het eind van de jachthaven van Herzliya. Het strand wordt omringd door vier grote hotels en is populair bij zowel toeristen als Israëliërs.

Deze 6 plekken in Israël staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Nahsholim Beach

Een ware hidden gem. Het strand van Nachsholim ligt aan de zuidwestelijke rand van het Karmel gebergte in het noorden van Israël. Het strand zelf wordt gekenmerkt door een lagune met kristalhelder water, gevormd door een natuurlijke golfbreker en kleine eilandjes eromheen. Er zijn ook veel inheemse vogels, vissen en andere natuurlijke fauna te vinden, aangezien het strand aan de voet van een nationaal erkend natuurreservaat ligt. En een van de beste kenmerken is dat het er meestal niet erg druk is, zelfs niet in het weekend of tijdens vakanties. Een ideaal strand voor families met jonge kinderen.

Nahsholim Beach mooiste stranden Israël
© by Ben Michel

Ein Bokek Beach

Dit prachtige strand aan de Dode Zee biedt een prachtig uitzicht over de Dode Zee. Het heeft een aantal faciliteiten in de buurt en daarnaast heeft het een aantal prachtige zandsculpturen die vlak voor de kust liggen. Hoewel er andere stranden aan de Dode Zee te vinden zijn, vinden veel jongere en internationale reizigers dit strand het beste vanwege de idyllische ligging. Ook voor gezinnen is dit een ideaal strand.

Ein Bokek Beach Mooiste stranden Israël
©by Tristan Mimet

Wijnproeven in Israël? Dit zijn de 5 mooiste wijngaarden

Tel Aviv Beach

Natuurlijk is het strand van Tel Aviv, dat meer dan 10 km lang is, een vaste favoriet onder zowel toeristen als Israëliërs. Verdeeld in meer dan tien afzonderlijke stranden, heeft elk strand zijn eigen karakter en publiek. Het strand ten noorden van de stad is bijvoorbeeld favoriet bij Israëliërs en relatief rustig terwijl de stranden Gordon, Frishman, Bograshov en Dolphinarium centraal gelegen zijn en altijd druk bezocht worden door zowel toeristen als Israëliërs. De LGBTQ gemeenschap is vooral te vinden bij Hilton Beach. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Tel Aviv beach. Mooiste stranden Israël

Vakantie vieren in Israël

Op zoek naar de mooiste stranden?


* Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Rugzak vol verhalen te laten groeien en nog meer reisinspiratie te delen. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt.

Nog meer interessante artikelen