Kwarkbrood een heerlijke variant op de kwarkbollen die ik eerder maakte. Een heerlijk gezond en voedzaam brood. Lekker om zo te eten of met een dun laagje (zelfgemaakte) jam. Dit kwarkbrood heb ik gemaakt naar recept van “Kleurrijk eten” .
tip: maak eens een gevlochten brood
Kwarkbrood, de ingrediënten.
- 250 g kwark
- 1 el olie
- 2 eieren
- 2 el (kokosbloesem) suiker of een andere goede vervanger
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker of 1 etl vanilla-extract
- 7 g bakpoeder (1/2 zakje)
- 8 g wijnsteenzuur bakpoeder (baksoda) dit zorgt er voor dat de kwarkbol extra luchtig wordt. Heb je dit niet in huis, vervang dan door ‘gewone’ bakpoeder.
- 250 g (volkoren) bloem/ speltbloem
- 150 g rozijnen / je kan ook ander fruit of nootjes toevoegen
Om te bestrijken:
- 3 el melk
- 2 el (kokosbloesem) suiker
Heb jij deze worteltaart al eens gemaakt?
Kwarkbrood, hoe maak je dit?
- Verwarm de airfryer voor op 170 graden/ verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet een bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnee in of bekleed deze vorm met een bakpapiertje
- Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
- Meng de bakpoeder met de bloem en voeg deze toe aan het mengsel.
- Meng als laatste de rozijnen er door.
- Stort het beslag in de springvorm en verdeel over de bodem. Het hoeft niet netjes.
- Bak de bol gedurende 20/25 min. Bestrijk de bol na 10 min. bakken met de melk en bestrooi met suiker
Eet smakelijk!