Mijn oudste zoon heeft pas zijn arm gebroken en zit tot zijn bovenarm in het gips. Het is de arm waarmee hij schrijft,  en daarom zit hij op school en thuis meer dan normaal op de tablet. Om de beeldschermtijd toch te begrenzen was dit een mooi moment om de My timing cards uit te proberen.

My timing cards

Hebben jullie afspraken thuis over schermtijd?

My timing cards

Het is een beetje de tijd van nu dat kinderen opgeslokt worden door een beeldscherm. Het maakt niet uit of het een (spel)computer, televisie, smartphone of een tablet is, kinderen zitten er graag achter. Sommige kinderen het liefst de hele dag.  Als ouders wil je dat natuurlijk niet. Je wilt afspraken maken over de schermtijd, maar hoe doe je dat nu precies? My timing cards bieden hierbij zeker uitkomst; ze zorgen voor meer overzicht, balans en minder strijd! Welke ouder wil dat nu niet….

Hoe werken de My timing cards

In de verpakking zitten een timer, 24 tijdskaarten (voor tablet, spelcomputer, tv en telefoon, voor ieder apparaat 2 x 15 minuten, 2 x 30 minuten en 2 x 60 minuten), 4 bonuskaarten en een contract. Op de achterkant van het contract staan de richtlijnen van de Stichting Opvoeden (voorheen mediaonline).

Het werkt heel eenvoudig:

  • Maak samen afspraken (hoeveel beeldschermtijd krijgt je kind per dag of per week)
  • Teken samen het contract
  • Overhandig je kind iedere dag of week de kaarten (afhankelijk van wat je hebt afgesproken en wat je denkt dat het beste bij je kind past)
  • Je kind bepaalt wanneer de kaarten worden ingezet
  • Tijdens de beeldschermtijd zet je kind een timer aan
  • Op is op!

My timing cards

Ook leuk

Op de achterkant van alle kaarten staan speeltips. Ideetjes om te gaan doen als de schermtijd erop zit. Zoals: Wie is er binnenkort jarig? Maak alvast een mooie tekening of kaart. Verzamel alle kussens uit het hele huis en hou een kussengevecht. Maak samen een stamboom van oma’s, opa’s, tantes, ooms, neven en nichten. Allemaal leuke ideeën om te doen, zonder beeldscherm!

Wat vinden jullie leuk om met elkaar te doen?

Onze ervaring met de My timing cards

De tijdskaarten zien er aantrekkelijk aan en bieden kinderen duidelijkheid en stimuleren
eigen verantwoordelijkheid. Mijn kinderen hadden het gevoel zelf te mogen kiezen met
welke kaart ze begonnen. De timer maakte duidelijk wanneer de tijd erop zat. Het einde van de beeldschermtijd leverde dan ook geen discussies op!

Mijn kinderen kozen er beiden voor om te beginnen met de kaart voor 15 minuten op de tablet. Ik heb ze zelf laten kiezen of ze op de tablet een spelletje wilden spelen of youtube filmpjes gaan kijken. Na 15 minuten ging de timer en voor de kinderen was daarmee duidelijk dat de tablettijd voorbij was. Er was anders dan normaal geen discussie of het spelletje afgemaakt mocht worden of dat het filmpje dat bijna was afgelopen nog afgekeken mocht worden. Heerlijk!

My timing cards zorgen voor meer balans en minder strijd in huis!

Dank je wel Ester, voor je bijdrage!

#spon

Nog meer interessante artikelen