Star Trek is al heel erg oud. Star Trek kwam in 1966 als serie op tv. Daarna zijn er nog verschillende avonturen geweest. Dze avonturen kon je volgen tijdens televisieseries, films maar ook door het spelen van games op bijvoorbeeld de PC of andere apparaten. Sinds kort is er een familievriendelijke game van Star Trek namelijk Star Trek Produgy: Supernova!

De game is gebaseerd op de animatieserie Star Trek: Prodigy

Deze actie-avonturentitel is gebaseerd op de originele Paramount+ animatieserie Star Trek: Prodigy en is de allereerste Star Trek-videogame die is ontworpen voor het hele gezin om samen van te genieten. Met deze serie richten ze zich nu op een jonger publiek. Kinderen die deze serie hebben gezien zullen de personages zeker herkennen. Ook de verhaal lijn is dan duidelijk, maar dit is zeker voor kinderen geen must om deze game te spelen.

Star Trek Prodigy Supernova

Lees ook zeker de review van de game LEGO Brawls

Het verhaal van Star Trek Prodigy: Supernova

Nadat de U.S.S. Protostar vreemde gegevens oppikt van een stervende ster, hapert de transporter en wordt de bemanning door het heelal verspreid. In een race tegen de klok moeten Dal R’El en Gwyndala niet alleen hun bemanningsleden Jankom Pog, Rok-Tahk, Zero en Murf redden, maar ook hun schip, nieuwe buitenaardse soorten en een heel planetenstelsel – voordat alles wordt vernietigd door een supernova!

Maar let op de lucht voor de dodelijke nieuwe nemesis en hun leger van robots, die voor niets zullen stoppen om de Protostar te vernietigen en de hele loop van de geschiedenis te veranderen! En kijk uit voor Hologram Janeway als ze Dal en Gwyn de wegen van de Federatie leert. 

Speel Star Trek Prodigy : Supernova samen of alleen

Speel als fanfavorieten Dal R’El en Gwyndala in solo-play of co-op met twee spelers, om de gloednieuwe buitenaardse werelden van Orisi, Mirios en Taresse te verkennen. Leg dan het eerste contact met hun buitenaardse inwoners. Leer de cultuur van de onontdekte beschaving kennen en ontdek hun geheimen, terwijl je door de verschillende vijandige omgevingen van de planeten navigeert door middel van puzzels en uitdagingen.

Star Trek Prodigy Supernova

Star Trek Prodigy: Supernova leuk voor kinderen tot een jaar of 12.

Deze game is niet heel moeilijk te noemen, je merkt dan ook dat deze is gericht op kinderen. Speel je het spel alleen dan ben je zowel Gwyn als Dal en zul je tussen de spelers moeten wisselen. Speel je het samen dan ben je ieder een eigen personage.

In dit spel kun je puzzelen en een gevecht aangaan. Ga je een gevecht aan dan is er niet echt iets ingewikkelds aan. Speel je met de personage Dal dan heb je pistolen tot je beschikking, Gwyn zal een zwaard tot haar beschikking hebben.

Hoef je niet te vechten dan mag je puzzels oplossen, dit kun je fijn samen doen. Puzzels zijn niet heel moeilijk maar voor kinderen zeker leuk om te doen. Puzzels zijn steeds anders door bijvoorbeeld dingen te verschuiven los je het op of ga op zoek naar een juiste schakelaar.

Heb je de puzzel opgelost kun je weer verder in het spel. Vergeet ook niet de kristallen kapot te meppen, door deze te pakken en te verzamelen kun je jouw wapens upgraden.

Star Trek Prodigy Supernova

Star Trek Prodigy: Supernova is onder ander te koop bij Bol.com en Amazon!

Nog meer interessante artikelen