Wat niet mag ontbreken als wij op vakantie gaan zijn spelletjes. Wij zijn er gek op en op vakantie heb je vaak net meer rust en tijd om dit met elkaar te doen. Kaartspellen zijn ideaal om mee te nemen, in je koffer, rugzak of in de camper. Hier gaat er als we uit eten gaan ook altijd een spel mee in de tas, zo duurt het wachten minder lang. Er zijn ontzettend veel leuke spellen. Heerlijke bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen er is genoeg keus. Toch als je op reis gaat is de grote van het spel ook niet onbelangrijk. Compact is makkelijker meenemen. Wij spelen graag spellen met zijn 2, met meerdere mensen en met de kinderen.

#1 UNO

Uno is 1 van onze favorieten als het om kaartspellen gaat. Het spel is niet moeilijk om te spelen en is vaak geen lang spel. Wat het spel ook zeker geschikt maakt om te spelen met jongere kinderen. Is het toch te lastig, dan is er een UNO junior voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het spel heeft het formaat van een spel kaarten en wordt wel vergeleken met het spel Pesten. Het is de bedoeling dat je probeert je hand kaarten zo snel mogelijk leeg te spelen en je pestkaarten in te zetten om een ander te dwarsbomen.

Praktische informatie
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 tot wel 10
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 7,95

Tip: UNO junior


#2 L.A.M.A

Een vlot spel dat is L.A.M.A. Leg Al je Minpunten Af is het doel van dit strategische kaartspel. Het is de bedoeling om tijdens elke beurt minpunten af te leggen , doe je dit niet dan krijg je hier minpunten voor in de vorm van een fiches. Aan het begin van het spel start je met 6 speelkaarten met de cijfers van 1 tot 6 of een lama-kaart. Om de beurt leg je een kaart af met als doel zo min mogelijk punten overhouden. Je hoeft in dit spel niet af te leggen, je mag een beurt voorbij laten gaan of een extra kaart pakken. Zorg dat je goed nadenkt , strategische keuze maakt en denkt aan de andere spelers want uiteindelijk wil jij de minste minpunten hebben om zo het kaartspel te winnen!

Praktische informatie
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 1 tot 2
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 10,95


#3 Beverbende

Wat een geweldig leuk kaartspel is Beverbende. Dit spel mag zeker niet ontbreken als je op vakantie gaat , het is een spel waar tactiek en geheugen centraal staan. Je krijgt als speler 4 kaarten , welke je met de afbeelding naar onderen legt. Je mag alleen de 2 buitenste kaarten bekijken en deze moet je goed onthouden. Door een kaart te pakken, moet je actie ondernemen. Dit kan zijn hem ruilen met een kaart van jezelf, de waarde van de buitenste weet je maar de andere 2 niet. Er zitten kaarten bij dat je moet ruilen met de ander en zo wissel je van kaart, als je weet dat je een hoge hebt wil je die kwijt en het liefst kunnen ruilen met een lage kaart van de ander. Uiteindelijk wint de speler die aan het einde van het spel met de minste punten weet te eindigen.

Praktische informatie
Speelduur: 
20 minuten
Aantal spelers: 
2-6
Leeftijd: 
6+
Verkoopadviesprijs: 
€ 10,99

Beverbende leuk kaartspel voor 2 personen op reis

#4 Phase 10

Phase 10 is een super leuk kaartspel om samen te spelen en omdat het alleen maar kaarten zijn is het makkelijk mee te nemen. Het is bij dit spel de bedoeling dat je als speler verschillende fases uitspeelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een reeks kaarten van een zelfde kleur.

Je speelt het samen, maar ook ieder voor zich. Je moet in elke ronde een bepaalde combinatie neerleggen om door te mogen naar een volgende fase. Heb jij je fase gehaald dan mag je door naar de volgende fase, de andere spelers moeten eerst zelf de fase uitspelen.

Ook al ga je in het begin als een trein, dat kan zomaar anders zijn. Heb je uiteindelijk als eerste alle fases doorlopen dan ben je de winnaar van Phase 10!

Praktische informatie
Speelduur: 
30 minuten
Aantal spelers: 
2-6
Leeftijd: 
7+
Verkoopadviesprijs: € 10,99


#5 Jokeren

Het kaartspel dat iedereen kent, Jokeren! Het is er nu in een nieuwe uitvoering met de puntentelling op de speelkaarten. Hierdoor is het spel eenvoudiger te spelen. Aanleggen en uitleggen zijn de toverwoorden tijdens Jokeren! Degene die zo snel mogelijk zijn kaarten kwijt is door sets en rijen te maken of aan te leggen, heeft gewonnen. Het spel bevat extra regels en tips voor elk type speler. Van jong tot oud en van beginners tot gevorderden, iedereen beleeft heel veel plezier aan dit kaartspel.

Praktische informatie
Speelduur: 
10-20 minuten
Aantal spelers: 
2-6
Leeftijd: 
6+
Verkoopadviesprijs: € 9,75

jokeren-kaartspel-leukste kaartspellen voor op reis 2 personen

#6 Ezelen

Ezelen is een gezellig, hectisch en snel kaartspel. Het spel bevat grappige dierenkaarten en ezelpionnen. Schuif de kaarten naar elkaar, verzamel vier dezelfde en pak  als eerste een ezel pion. Ben je te laat? Dan ontvang je een ezelkaart. De speler die als eerste 4 ezelkaarten (E, Z, E, L) heeft, is de verliezer van het spel!

Ezelen is een heerlijk kaartspel voor thuis en op reis, toch zit er een klein minpuntje aan het spel is te spelen vanaf 3 spelers. Dus niet even snel samen, je moet echt nog even op zoek naar een extra ezel. Super leuk om met je vakantievriendjes en vriendinnetjes te spelen!

Praktische informatie
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 3-6
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 9,99

Ezelen kaartspel 2 personen voor op reis

#7 Skip-Bo

Dit kaartspel is geweldig! Skip-Bo is voor jong en oud, je kan het spelen thuis, op reis maar ook in de klas wordt dit spel altijd graag gespeeld.

Je krijgt 30 kaarten op een stapeltje die je moet wegspelen. Is jouw stapel als eerste weggespeeld dan ben je de winnaar. Bij Skip-Bo draait het om strategie en tactiek want je kunt een ander behoorlijk in de weg zitten. Een Skip- Bo kaart is een soort joker die je als kaart naar keuze mag wegleggen, zet deze zeker op het juiste moment in!

Er is ook een Skip-Bo junior variant leuk voor de jongere kinderen en heeft afbeeldingen van dieren op de kaarten staan.

Praktische informatie
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2 tot 6
Leeftijd: 7+
Verkoopadviesprijs: 12,-

Tip: Skip- Bo junior


#8 Ligretto

Een spel voor jong en oud, dat is Ligretto. Dit kaartspel speel je heel individueel en toch met elkaar. Het is de bedoeling dat je overzicht houdt over de kaarten die je zelf hebt en die in het midden worden weggelegd. Zorg dat je als eerste je stok (10 kaarten) kwijt bent… Belangrijk om goed op te letten, vaak wie de snelste is heeft de meeste kans om te winnen.

Ligretto is wel een beetje te vergelijken met Skip-bo, maar dan een snelle versie. Je hebt 3 verschillende kleuren doosjes welke allemaal met elkaar te combineren zijn. Elk apart doosje kun je spelen tot 4 spelers, heb je alle doosjes in je bezit dan kan Ligretto gespeeld worden tot wel 12 spelers. Hoe meer spelers, hoe meer je zult op moeten letten!

Praktische informatie
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2 – 4 (of tot 12 met de andere kleuren doosjes)
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 10,99

Ligretto kaartspellen voor op reis 2 personen

#9 Pesten

Pesten is een van de meest gespeelde kaartspellen, maar ook het spel waarbij de spelregels het meest verschillen per persoon. Met de variant van Identity Games behoort dat tot het verleden. De leuke afbeeldingen op de kaarten maken eenvoudig duidelijk wat je moet doen. Zeven blijft kleven! Joker? Vijf kaarten pakken! Bovendien bevat het spel verschillende tips waardoor iedereen Pesten meteen kan spelen. Wie heeft de beste tactiek en pest iedereen weg?

Praktische informatie
Speelduur: 10-20 minuten
Aantal spelers: 2-8
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 9,99

Pesten. Kaartspellen voor op reis

#10 Exploding Kittens

Exploding Kittens is een fantastisch maar ook tactisch kaartspel en is een soort Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Het is een geweldig spel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden.

Praktische informatie
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2-5
Leeftijd:7+
Verkoopadviesprijs: €23, 46


#11 Schotten Totten

Schotten Totten is een kaartspel dat je met 2 personen speelt. Na het doorlezen van de gebruiksaanwijzing kun je gelijk aan de slag en zul je snel je eigen tactiek gaan verzinnen. Het is een leuk, makkelijk en mooi vorm gegeven spel. In het spel Schotten Totten waait een warme lente bries door de vallei terwijl de vogels hun zang inzetten en de sneeuw langzaam aan het wegsmelten is.. Jouw dierbare dorp begint te verschijnen en ook de stenen die jouw land aanduiden worden langzaam zichtbaar. Het zou niemand opvallen als die stenen een klein beetje richting je buurman rollen om jou extra ruimte te geven,toch? Dan schiet er plotseling een pijl langs je hoofd! Het lijkt erop dat je buurman hetzelfde idee had. Gebruik je kaarten om de beste opstelling voor een gevecht te creëren en jouw dorp te verdedigen. Zorg dat je genoeg stenen bemachtigd om het spel te winnen! Voor Schotten Totten moet je vaardig en doortrapt spelen, maar ook heel veel geluk hebben om jouw tegenstander te verslaan.

Praktische informatie
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: 2
Leeftijd:8+
Verkoopadviesprijs: € 14,99

Schotten totten leukste kaartspellen

#12 Dobble

Dobble is geweldig kaarstspel voor groot en klein. Het is een razendsnel spelletje waarbij je zo snel mogelijk 2 dezelfde symbolen op de kaarten moet ontdekken. Bij het spel horen 55 kaarten en op elke kaart staan 5 symbolen afgebeeld. Het is mogelijk om 5 spelvariaties te spelen, maar welke variant je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste 2 identieke symbolen te vinden en deze te benoemen.

Er zijn verschillende varianten op Dobble gemaakt, zoals bijvoorbeeld een kids versie of in Harry Potter style. Dobble Beach is speciaal ontwikkeld om te kunnen spelen op het strand en met Dobble 360 ervaar je een mechanische twist. Het doel van dit kaartspel is hetzelfde als de gewone variant, maar door een ronddraaiend display zijn niet beide kaarten zichtbaar op hetzelfde moment. Je zult op deze manier ook een beroep moeten doen op je geheugen om te kunnen winnen.

Praktische informatie
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 tot wel 8
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 14,99

Tip: Dobble Waterproof, Dobble Kids

Dobble leukste kaartspellen voor op reis 2 personen

#13 Tomato

Bij het spel Tomato gaat het erom wie als eerste zijn of haar kaarten kwijt is. Tomato is een superleuk spel om mee te nemen op vakantie of als je een dagje weg gaat. Ook als je uit eten gaat is dit spel een aanrader. Je hoeft alleen de tomaat mee te nemen en daarna kan het spel beginnen. Nog een voordeel is dat Tomato snel tussendoor gespeeld kan worden. Een potje hoeft maar 5 minuten te duren!

Om het spel te spelen verdeel je de kaarten tussen alle spelers. Open de tomaat en leg in iedere helft een kaart. Alle spelers spelen tegelijk en leggen hun kaarten zo snel mogelijk af. De regels zijn simpel: als het cijfer op je kaart +1 of -1 is ten opzichte van die in de tomaat, mag je hem erop gooien.

De eerste speler die al z’n kaarten heeft afgelegd is de winnaar.

Praktische informatie
Speelduur: 5 minuten
Aantal spelers: 2 tot 6
Leeftijd: 6+
Verkoopadviesprijs: € 14,99


Tomato Leuke kaartspellen voor op reis

Nog meer leuke spelletjes voor thuis en op reis:

De leukste kaartspellen voor op reis

Nog meer interessante artikelen