Architectuur en Barcelona gaan heel goed samen. Barcelona is een ware schatkamer voor liefhebbers van architectuurfotografie. De stad barst van de indrukwekkende bouwwerken die zich perfect lenen voor adembenemende foto’s. Het was dan ook heerlijk om met mijn foto toestel rond te lopen in Barcelona en alle het moois op de foto te zetten wat je tegenkomt.

Hieronder een aantal must- see locaties om lekker architectuur te fotograferen, welke is jouw favoriet?

Sagrada Família

Het meesterwerk, de Sagrada Familia van Antoni Gaudí is een must-see. De gedetailleerde ornamenten, unieke ontwerpen en het samenspel van licht in de basiliek bieden talloze mogelijkheden voor prachtige foto’s. Hij staat nog steeds in de steigers, maar dat maakt voor een paar mooie foto’s niet uit. Er is genoeg te zien als je om de Sagrada Familia heen loopt. Je kunt ook een tour boeken om de Sagrada Familia van binnen te zien en daar prachtige foto’s maken.

la-sagrada-familia Barcelona

Park Güell

Nog een juweeltje van Gaudí, park Güell heeft kleurrijke mozaïeken, speelse structuren en panoramische uitzichten over de stad. Zowel de architectuur als de omliggende natuur bieden volop creatieve kansen.

Park Guell, Gaudi architectuur Barcelona

Casa Batlló

Casa Batlló is een uitstekend voorbeeld van Gaudí’s modernistische stijl. De golvende gevel, organische vormen en het creatieve gebruik van materialen maken dit gebouw een geweldig fotografisch onderwerp.

Casa Milà (La Pedrera)

Casa Milà wordt vaak beschreven als een sculptuur van steen. De golvende gevel, de schoorstenen op het dak en de binnenplaats zijn geweldige elementen voor architectuurfotografie.

Casa Milà (La Pedrera) Barcelona

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana is een meesterwerk van Catalaanse modernisme. Met prachtige glas-in-loodramen, fijn gedetailleerd smeedwerk en een adembenemende centrale glazen koepel.

Barri Gòtic (Gotische Wijk):

Dwaal door de smalle straatjes van de oude stad om de middeleeuwse architectuur, charmante pleintjes en verborgen hoekjes vast te leggen die de historische charme van Barcelona laten zien.

Naast het fotograferen van architectuur is natuurfotografie ook fantastisch

Casa Amatller

Casa Amatller is ontworpen door architect Josep Puig i Cadafalch. Dit gebouw valt op door zijn neogotische en modernistische elementen. Het toont de diverse architectuur van Barcelona.

Hospital de Sant Pau

Een UNESCO-werelderfgoed, Hospital de Sant Pau dit modernistische ziekenhuiscomplex. Het heeft prachtige tuinen en ingenieus ontworpen gebouwen die een andere kijk op architectuur bieden.

Hospital de Sant Pau, Barcelona

Torre Glòries (Agbar Toren)

Torre Glòries (Agbar Toren) deze moderne wolkenkrabber, ontworpen door Jean Nouvel, valt op door zijn unieke vorm en gevel met kleurveranderende LED-verlichting. Fotografeer het zowel overdag als ’s nachts voor diverse beelden.

Torre Glòries (Agbar Toren), Barcelona

Arc de Triomf

De Arc de Triomf in Barcelona. Een prachtige triomfboog die klassieke en Moorse architectuur combineert, biedt mogelijkheden voor zowel gedetailleerde als contextuele foto’s.

Barcelona, Arc de Triomf

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar een prachtige gotische kerk staat bekend om het indrukwekkende interieur en de imposante architectuur. Het spel van licht door de glas-in-loodramen zorgt voor prachtige fotografische momenten.

Op pad met Time to Momo

De boeken van Time to Momo zijn ideaal om je voor te bereiden op een stedentrip. Bij het boek kun je een app downloaden en op deze manier ook via je telefoon verschillende routes makkelijk lopen.

In het boek staat heel veel informatie over de stad en er zit een papieren plattegrond in. Wij hebben ontzettend veel plezier gehad aan dit boek. Voor we naar Barcelona gingen hebben we de app gedownload en gekeken wat we heel graag wilde onder nemen ook zo met kinderen.

Het boek is handig tijdens de voorbereiding, er staan handige tips in en afwisselende routes. Je kunt door dit boek heel veel zin van Barcelona.


Meer lezen over Spanje:

Nog meer interessante artikelen