De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je staat er bijna mee op, als je deze gebruikt als wekker en gaat er mee slapen als je nog net even de laatste ontwikkelingen wilt volgen op social media. Ik gebruik mijn telefoon voor heel veel verschillende dingen  en heel eerlijk mis ik hem best als ik hem vergeten ben mee te nemen naar mijn werk.  Even Instagram of Facebook checken, zijn er bezoekers geweest op de geplaatste blog maar ook de agendafunctie gebruik ik. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Waar ik hem ook vooral voor zou missen is dat ik heel veel foto’s maak met mijn telefoon. Ik hou van fotograferen, zie overal wel een mooie foto in, maar om nou altijd mijn spiegelreflex mee te nemen? Dat is mij teveel sjouwen. Ik was dan ook retebenieuwd naar het boek van Anki Wijnen “Snap! Fotograferen met je smartphone

Snap! Fotograferen met je smartphone

Snap! Fotograferen met je smartphone

Anki Wijnen, bekend van Zilverblauw volg ik al geruime tijd op Instagram. Ze valt op door haar voorkeur voor fotografie en kleur. Na het succesvolle boek Shoot! (fotograferen met je hart) is er een vervolg: Snap! Fotograferen met je smartphone.

Snap! Fotograferen met je smartphone

Het is een boek over het inzetten van je mobiele telefoon als het gaat om foto’s maken. Dit zeker niet alleen maar ook over fotografie in het algemeen. Vooral hoe je moet kijken en je eigen stijl kan ontwikkelen.  Als je net even anders gaat staan ziet je foto er heel anders en misschien beter uit. Werk en let op het licht.  Een boek om je te helpen om (nog) betere foto’s te maken.

Snap! Fotograferen met je smartphone

De inhoud van het boek Snap!

Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken:

 • Over fotografie en smartphones
 • De basis
 • Compositie
 • Creativiteit en tricks
 • Techniek
 • Fotobewerking
 • Stijl en concept

Snap! Fotograferen met je smartphone

De informatie in het boek is ook informatie die je kan gebruiken voor fotografie in het algemeen. Zo worden de diafragma, sluitertijd, de ISO waarde en de witbalans ook besproken. Er worden leuke app’s besproken, staan leuke DIY in zodat je zelf aan de gang gaat om het in de praktijk toe te passen. Wat ik vooral heel mooi en sterk vind aan dit boek is de kleurrijke vormgeving en de foto’s in dit boek. De foto’s werken aanstekelijk zo van dit wil ik proberen. Zo heb ik al heel veel poses uitgeprobeerd de laatste tijd:) Ook mijn kinderen ontkomen er niet aan want ze zijn natuurlijk heerlijk om de tips en tricks op uit te proberen. Zelf hou ik heel erg van kleur, maar als het om fotografie gaat vind ik zwart/ witte foto’s ook heel mooi. Nu met dit boek ben ik zeker van plan om wat meer te experimenteren met kleuren en composities!

Snap! Fotograferen met je smartphone

Het boek is zeker een aanrader voor een ieder die graag foto’s maakt! Het inspireert mij om mijn foto’s naar een hoger level te tillen!

Specificaties

Je kunt het boek zowel online kopen als in de boekhandel.

 • Auteur:                                    Anki Wijnen
 • Uitgeverij:                              SNOR
 • Jaar van uitgave:                2017
 • Prijs:                                           16.95
 • ISBN:                                         9789463140287 

 

No shortCode found

Ook leuk om te lezen

Nog meer interessante artikelen

1 reactie

Reacties zijn gesloten.