Smartgames zijn leuk voor jong en oud.Het fijne van deze spellen is dat ze alleen gespeeld kunnen worden. In deze gekke tijd nu de scholen dichtzitten, is kleuter zijn niet altijd prettig. Zeker niet als je ook nog broers en zussen hebt die geholpen moeten worden met thuisonderwijs. De slimme kleuters, willen leren en smartgames bieden een hele goede uitkomst!

Smartgames zorgen voor extra uitdaging

Deze spellen zijn er in alle soorten en maten en doen een beroep op het ruimtelijk inzicht en je moet vooruit denken. De (slimme) kleuter zal als je het neerzet hier gelijk mee willen spelen. Even samen kijken naar hoe het werkt en dan kunnen ze zelf aan de slag. Kleuters zullen vol trots laten zien als een opdracht gelukt is en gaan dan door naar de volgende.

Omdat smartgames oplopen in moeilijkheidsgraad zal er een moment komen dat het te moeilijk is en ze kunnen dan gefrustreerd raken. De ene kleuter zal net zolang doorgaan tot het lukt en een ander zal andere dingen doen met de onderdelen van de smartgame.

Voor een slimme kleuter is het goed om af en toe tegen een frustratiepunt aan te lopen, op deze manier leren doorzetten en moeite doen om iets succesvol af te maken. Als het dan met of zonder hulp toch lukt, zijn ze trots en hebben ze geleerd om door te zetten! Ook de intrinsieke motivatie wordt ontwikkeld, want met doorzetten kun je de opdracht toch maken. Wat ook fijn is, is dat deze smartgames bijdragen aan een goede leerhouding.

Dit zijn de leukste smartgames voor (slimme) kleuters!

Jaak en de Bonenstaak

Dit spel is verkozen tot speelgoed van het jaar 2020 en is enorm populair onder kleuters.

Jaak en de Bonenstaak bevat 60 opdrachten en een prachtig prentenboek met het originele sprookje in een modern jasje.

Jaak en de bonenstaak

Meer informatie vind je hier

Rush Hour

Bij Rush Hour plaats je de gekleurde auto’s op de plek zoals op de kaart staat op het speelbord. Nu komt het op denken aan. Je moet de auto’s zo verplaatsen zodat de weg is vrij gemaakt voor de rode auto. Kun je hem door de opening naar buiten rijden? Dan is het tijd voor de volgende kaart. Het is verboden om de auto’s op te tillen, je blijft dus op je eigen rijstrook!

Meer informatie vind je hier

Rush-Hour-ThinkFun
Wij schreven eerder al een blog over Rush Hour

Dinosaurs Mystic Islands

Dino’s zijn helemaal hip, dus Dinosaurs spel is zeker en hit. Plaats de eilanden en red zo de groene dino’s! Ontdek 60 opdrachten waarbij je de eilanden moet nabouwen, maar let op dat de rode en de groene dino’s niet op hetzelfde eiland staan!

Dinosaurs smartgame slimme kleuter

Meer informatie vind je hier

Squirrels go nuts

Squirrels Go Nuts is een schuifpuzzel met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

Verschuif de eekhoorns en verstop de nootjes. De winter komt er aan. Kan jij de eekhoorns helpen om hun wintervoorraad onder de grond te verstoppen?

Squirrels go nuts smartgame voor kleuters

Meer informatie vind je hier

Gravity Maze

Gravity Maze is een knikkerbaan maar dan anders. Door logisch denken en goed te kijken, moet je zorgen dat de knikker zijn weg naar beneden vind.

Gravity Maze slimme kleuter

Meer informatie vind je hier

IQ Stars

IQ stars is een spel waarbij jij alle sterren op de juiste manier op het bord moet plaatsen!

7 stukken en 120 opdrachten, word jij een echte ster?

IQ stars smartgame slimme kleuter

Meer informatie vind je hier

Ben jij ook zo’n fan van smartgames?

Affiliate

Nog meer interessante artikelen