Het maakt niet uit of je een beginnende skiër bent, een sportieve tourskiër, een snowboarder, de ultieme freerider of juist op zoek bent naar andere wintersportactiviteiten dan alleen maar skiën. In Oberösterreich beleef je de winter die bij jou past, deze regio heeft namelijk verschillende aantrekkelijke wintersportgebieden waar je meer kunt dan alleen skiën.

Oberösterreich sneeuwwandelen

Meer dan alleen skiën in Oberösterreich

Voor wie meer wintervertier zoekt dan skiën biedt de regio:

 • toerskiën en langlaufloipes,
 • rodelen,
 • hiken,
 • sneeuwschoenwandelen en
 • schaatsen
Oberösterreich winterbeleving

Daarnaast biedt Oberösterreich ook verschillende activiteiten aan . Je kunt hierbij denken aan:

 • ijsbadworkshops,
 • duiken naar een kerststal en
 • na het skiën surfen op een golfslag in een rivier.

Oberösterreich is kindvriendelijk, ontspannend en fijn geprijsd

Bind de langlauflatten onder op het 78 kilometer lange langlaufnetwerk van het Nordic Centre Böhmerwald in het noorden van Oberösterreich. Of beleef de aangenaam ontspannende stilte van de winter in de bergen op sneeuwschoenen: er zijn diverse bewegwijzerde sneeuwschoenroutes in de skigebieden op de Feuerkogel, Kasberg en Hinterstoder. Nieuw in de regio Dachstein Salzkammergut zijn zes panoramatochten voor sneeuwschoenwandelaars en skitoeristen. In het Nationaal Park Kalkalpen neemt een ranger je mee op een begeleide tocht door het park. Op de Hirschkogel piste in Hinterstoder is een leuke snowtrail uitgezet met obstakels, op de Hösskogel vind je de ‘Inferno’ piste met een hellingsgraad van 50º oftewel zo’n 70 procent en wil je je snelheid meten ski dan omlaag vanaf de Sonnkogel.

Beleef in Oberösterreich unieke activiteiten!

Unieke en bijzondere activiteiten beleven in Oberösterreich

 • In Ebensee aan de Traunsee in Salzkammergut beleef je een unieke combinatie van skiën en surfen. Met de ‘Snow & Surf’ ticket ga je eerst met de kabelbaan omhoog naar de Feuerkogel om te skiën of te boarden en vervolgens ga je het water op om te surfen op THE.RIVERWAVE. The Riverwave is Europa’s grootste kunstmatige riviergolf op de rivier Traun.
 • Loop je warm voor een ijsbadworkshop? De Oostenrijkse kougoeroe Daniel Fetz organiseert voor beginners heuse ijsbadworkshops in therapiecentrum Steyregg. Kosten bedragen 79 euro voor een workshop van 5,5 uur. Data beschikbaar in januari, februari en maart 2023.  
 • Of neem een duik naar de onderwaterkerststal die van 27 november 2022 tot 2 februari 2023 in de Attersee in Weyregg te zien is. De kerststal is van anodiserend metaal gemaakt en heeft een moderne interpretatie.
Oberösterreich winterbeleving onderwater kerststal

Ontspanning in Oberösterreich

Hoe heerlijk is het om tijdens jouw vakantie optimaal te ontspannen. Gewoon even niks en verstand op nul. De thermen en kuurhotels van Oberösterreich zijn ideaal voor een ontspannende korte winterbreak.

Je kunt kiezen uit verschillende kuuroorden waaronder Therme Geinberg, het kuuroord Lebensquell Bad Zell in de heuvels van het Mühlviertel en de EurothermenResorts in Bad Schallerbach, Bad Ischl en Bad Hall.

Ook een bezoek aan de kuurhotels zoals het Kurhaus in Schärding, het Curhaus in Bad Kreuzen of het Spa Hotel Bründl in Bad Leonfelden zorgen voor complete ontspanning.

Stuur een kerstkaart aan jezelf met een speciale kerst stempel

De 1000 jaar oude stad Steyr is een van de meest betoverende middeleeuwse steden van Oostenrijk met als hoogtepunt het gotische Bummerlhaus gebouw met rijkversierde gevel.

De stad is ook om een andere reden wereldberoemd. Ieder jaar ontvangt het postkantoor zo’n 1,8 miljoen brieven en kaarten van over de hele wereld met het verzoek deze terug te sturen met de speciale kerststempel.

Wil je er ook een ontvangen? Het adres is Postamt Christkindl A-4411 Christkindl, Oostenrijk. Je moet wel een gefrankeerde retourenvelop met jouw adres bijsluiten.

Steyr Oostenrijk

Vakantie naar Oostenrijk

Meer lezen over vakanties in de sneeuw

Nog meer interessante artikelen