Heb jij altijd al eens tussen de dieren willen slapen of is het de grootste wens van jouw kinderen? Er zijn steeds meer vakantieparken die het mogelijk maken om tussen ( wilde) dieren te slapen of hier heel vlakbij te overnachten.

Overnachten tussen de paarden

Een pony vakantie kan voor veel kinderen een grote droom zijn, zeker als ze gek op paarden zijn. Vaak mag je hier de paarden borstelen en verzorgen en natuurlijk kan een ritje op een paard ook niet ontbreken. Er zijn verschillende plekken waar je een pony vakantie kan beleven.

overnachten tussen de paarden dieren

Overnachten bij Ponyparkcity

Bij Ponyparkcity, staat alles in het teken van paarden en het wilde Wilde Westen. Er kunnen rodeo’s gereden worden of je kunt een gratis pony les doen. Naast alle paarden kun je ook genieten van het overdekte zwembad of de zwemvijver met strandje. Er is een overdekt speelparadijs, je kunt er bowlen en er is een theater. Het overnachten tussen de dieren en paarden is al geweldig, maar ook attractiepark Slagharen ligt maar op 5 km afstand en is dus heel goed te combineren met een verblijf tussen de paarden

Overnachten bij Landal het Land van Bartje

Op het Landal het Land van Bartje beleef je vele avonturen met paarden en pony’s. Ga mee met de huifkar of neem zelf een rijles, dit kan van 3 tot en met 12 jaar. Ben je jonger dan 3? Dan kun je de paarden en pony’s aaien en knuffelen en wie weet durf je er ook wel op te zitten! Ben je even uitgekeken op de paarden en pony’s dan zijn er ook genoeg andere avonturen te beleven op het park. Neem een duik in het zwembad of speel een potje mini golf. Ook kan er binnen en buiten gespeeld worden!

Verzorg je eigen pony bij Center Parcs

Ook bij Center Parcs zijn er mogelijkheden om een echte ponyvakantie te hebben. Bij Center Parcs het Meerdal en de Erperheide is dit mogelijk. Hier overnacht je vlakbij de manege en je hebt de beschikking over een eigen pony. Je krijgt een warm welkom, een oefenrit en een ponypaspoort. Er kunnen spullen geleend worden zoals een borstel en elastiekjes om zo jouw pony te verzorgen. En je kunt ook deelnemen aan leuke activiteiten met je eigen pony op het park.

Overnachten tussen de dieren op een boerderij

Je hoeft niet ver weg om even helemaal weg te zijn. Logeren bij de boer is hier een heel goed voorbeeld van. Je ontsnapt uit de drukte en bent samen even weg en geniet met elkaar van het boerenleven.

Overnachten dieren boer

Je gaat met de boer op pad en beleeft een unieke vakantie. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je op de boerderij tussen de dieren kan en mag overnachten. Het is voor kinderen een leerzame en avontuurlijke ervaring om het boerenleven van zo dichtbij mee te mogen maken.

Overnachten Dieren boer

Overnachten in de Jungle Dome

Center Parcs het Heijderbos heeft als park al heel veel faciliteiten. Een gaaf zwemparadijs met een coole wildwaterbaan en je kunt hier de onderwaterwereld verkennen. Maar ze hebben hier hier ook een plek waar je heel bijzonder kunt overnachten namelijk de Sumatraanse Jungle. Je kijkt hier je ogen uit ! Met vele exotische planten en heel veel verschillende dieren. Het is geen dierentuin, maar je bent hier in de jungle onderdeel van de dieren

Overnachten op het vakantiepark Beekse Bergen

Beekse Bergen heeft als enigste dierentuin een vakantiepark. Vakantiepark Beekse Bergen ligt in een bosrijke omgeving en is omgeven door bos en water. Het Victoriameer is een groot meer waar de Jungalows om heen liggen. Er kan gezwommen worden, je kunt mini golf spelen en er genoeg te klimmen en te klauteren. Met een bus, de boot of te voet kun je op avontuur in de dierentuin of het nabij gelegen speelland.

Slapen tussen de wilde dieren in het Safari Resort Beekse Bergen

Altijd al eens naar Afrika gewild om te slapen tussen de wilde dieren? Dit kan ook op het Safari Resort Beekse Bergen. Je wordt hier wakker en hebt letterlijk de dieren in je achtertuin staan. Overnachten hier op dit vakantiepark is een unieke ervaring. Je kunt onbeperkt genieten van het Safaripark maar ook de rest van het park bezoeken. Je kunt hier overnachten bij de dieren in een unieke lodge, een boomhut of een safaritent.

Liever op echte safari? Afrika heeft veel gave safari bestemmingen!

Slapen tussen de dieren op vakantiepark Dierenbos

Overnachten op vakantiepark Dierenbos is een geweldig avontuur. Verscholen in de bossen van Brabant kun je genieten van en met de dieren. Help mee met de boerderijdieren, neem een duik in het zwembad of speel een potje minigolf. Er zijn genoeg speeltuinen en er is een zwemmeer met strandje voor de warmere dagen!

Overnachten dieren Dierenbos

Tips en inspiratie voor Nederland

No post found

Wellicht ook interessant om te lezen

Nog meer interessante artikelen