December is voor de meeste mensen de feestelijkste maand van het jaar. Hier in huis vieren we Sinterklaas en de kerst vieren we met familie. Bij al deze gezelligheid hoort natuurlijk ook lekker eten. Tijdens Sinterklaas maken we altijd kruidnoten of speculaas, maar voor kerst ben je toch altijd opzoek naar een beetje extra. Dit mooie vormgegeven kerst kookboek helpt je zeker een heerlijke keuze te maken.

Kerst, tulband met sinaasappel en chocolade saus

Kerst

Kerst kan voor veel mensen zeker ook voor stress zorgen. The Holy Kauw Company, de makers van het boek Kerst willen mensen met het boek helpen om een relaxte kerst te vieren. Ze geven geheimen prijs, heel veel lekkers op tafel, maar vooral gezelligheid. Je wilt graag bijzondere gerechten maken, maar deze hoeven zeker niet ingewikkeld te zijn. Het boek staat vol met groente- en vegetarische recepten en feestelijke vis en vleesgerechten.

Kerst pistachetaart

Krijg heerlijke tips voor een gezellig uitgebreide brunch. Ook word er aandacht besteed aan oud en nieuw.

Het boek is prachtig vorm gegeven en als je de plaatjes in het boek ziet krijg je spontaan zin in kerst of gewoon om gezellig te eten.

Voorgerechten Kerst

Ook ik maak een gerecht voor kerst, wij kiezen er als familie voor dat iedereen wat maakt. Ik hou me het liefste bezig met het voor gerecht of een toetje. Ik ga zeker een recept maken uit dit heerlijke boek!

Ook interessant om te lezen

Nog meer interessante artikelen

70 reacties

 1. Hou van koken en van Kerstmis, dus doe heel graag mee! Het lijkt me fantastisch om voor mijn ouders met dit mooie kookboek iets fantastisch op tafel te toveren.

 2. Ik heb nooit geleerd te koken. Mijn vader vond het vrouwenwerk, mijn moeder bakte er niets van. En dus was het vaak een blik bonen opentrekken en een knakworst erbij. Alles veranderde toen ik mijn vrouw ontmoette. Sinds dat moment at ik als een Koning. Wat kon ze heerlijk koken!! Wat gaf ze geweldige etentjes & wat pakte ze uit met Kerst!! Helaas tobt zij nu met haar gezondheid. Koken gaat vanwege de rheuma niet meer. En ook al geeft ze me goeie instructies, ik kan net iets eetbaars maken, speciaal is het niet. Onze Kerst maaltijd met twee dochters en aanhang, is dan ook qua eten niet bepaald een feestelijke vooruitblik. En daar zou ik met jouw hulp héél graag verandering in aanbrengen met dit prachtige Kerst kookboek!! Eten met smaak, sfeervol en verrukkelijk. Zonder de stress van een man met bijna 2 linkerhanden… Dromen mag, is het niet zo?!

 3. mijn moeder kookt altijd voor het hele gezin, dus super leuk als ze eens een nieuw recept kan uitproberen

 4. Voor de eerste keer kerst op mezelf en heb meteen maar de familie uitgenodigd om met kerst te komen eten.Kijk er erg naar uit en een fijn (hulp/inspiratie) kookboek zou als geroepen komen.

 5. Dit is super leuk en komt eigenlijk ook wel goed van pas. Ik heb toch wel een recept nodig om wat lekkers op tafel te kunnen zetten.

 6. Elk jaar begint nu de stress wat we gaan maken met de kerst, dit boek zou heel veel lekkere recepten kunnen verstrekken, nu duimen maar.

 7. Ohhhh, hier maak ik echt heel graag kans op! Ik houd van kookboeken, maar heb er nog geen één specifiek voor Kerst. De kaft van dit kookboek spreekt me meteen aan en de kleine glimpjes van de binnenkant maken me heel erg nieuwsgierig naar de rest! Wat een mooie vormgeving en fotografie! Erg benieuwd naar alle recepten!

 8. Lijkt mij geweldig om te winnen. Ik mag dit jaar met kerst koken en ben zeker geen keukenprinses. Ik wil er wel wat moois van maken, dit boek is daarvoor de uitkomst!

 9. O, wat een prachtig Kerst kookboek.
  Lekkere gerechten op tafel toveren met de feestdagen en eigenlijk het hele jaar wel.
  Heel graag doe ik mee en volg op Bloglovin.

 10. Heerlijk voor de kerstdagen, lijk me heerlijke recepten, doe erg graag mee, ben gek op koken.

 11. Voor mijzelf, om de uitdaging van Kerst te koken voor 20 personen iets makkelijker en leuker te maken….

 12. SUPER! ik ben dol op koken, vooral met kerst maak ik graag een uitgebreide (speciale) maaltijd!

 13. Wij gaan 1e Kerstdag gourmetten maar hebben voor 2e kerstdag nog geen idee.
  In dit boek vind ik vast inspiratie

 14. Wat een supermooi kookboek en wat een leuke blog heb ik door deze winactie ontdekt, je hebt een nieuwe volger! 🙂

 15. Ik zou graag willen winnen omdat ik nu wel eens uitgegeten ben op carpaccio en rollade met kerst…

 16. Wat een geweldig boek. Wij eten met mijn broer en zus en aanhang en zelfs mijn moeder ieder jaar met Kerst bij mijn bonusmoeder en mijn vader. Geweldig met het hele gezin aan tafel, inmiddels ook met onze kinderen erbij. Hele tafel vol en mijn bonusmoeder tovert ieder jaar een zes of zevengangen diner op tafel. Hoe ze het doet weet ik niet maar het is ieder supergezellig en ook nog eens geweldig lekker. Dit boek zou een geweldig kado zijn voor haar, zodat we nog vele jaren dit bijzondere Kerstdiner met z’n allen mogen beleven.

 17. Oeh… dit boek is helemaal iets voor mijn goede vriendin, die een enorme kookgek is! Inspiratie voor de kerst is wel aan haar besteed!

 18. Hi Xenia,

  Hier gaat mijn hart sneller van kloppen! Een kookboek speciaal gewijd aan Kerst. HOLYMOLY.
  Wij zijn hier thuis echt dol op de Feestdagen, de kerstmenu’s hangen altijd een maand van tevoren op de deur geplakt… er worden 3x zoveel boodschappen gedaan, de ene romcom na de andere verslinden we op Tv… al blijft het belangrijkste dat we allemaal gezellig thuis samenzijn. Koken en bakken is een ware passie van mij en ik vind kookboeken dan ook echt juweeltjes. De recepten kun je je hele leven lang meenemen. Zou er ongelofelijk blij mee zijn en direcht uit gaan koken. Kom maar op.

  HAVE A MAGICAL DECEMBER!

  Liefs,

  Larissa

 19. Dit boek lijkt mij een super hulpje. Kan wel hulp gebruiken, mijn baas heeft besloten dat ik 24 december mag komen werken! Maar ik krijg wel de 1ste en 2de kerstdag eters.

 20. Wat ziet het boek er mooi uit,ik ben ben benieuwd naar alle recepten en wil er graag mee aan de slag!

 21. Ik maak dit jaar voor het eerst een kerstdiner, dus wat tips en hulp zal zeker welkom zijn. Ik doe dus heel graag mee. Hopelijk staat er een recept in met mijn favoriet: Beenham.

 22. Een heel mooi boek om inspiratie op te doen voor de komende kerstdagen en ook voor de komende jaren!

 23. Mmmm jammie! Dit boek kan ons denk ik veel inspiratie brengen voor het kerstdiner! wij doen dan ook graag mee!

 24. Met Nanda kom je in kerstsferen maar wel met hulp van Arno van Elst.
  Arno heeft een kerstkookboek geschreven met simpele recepten waardoor Kerstdiner nooit meer mislukt.
  Krijg 6 personen voor kerstdiner , een beetje variatie is altijd van harte welkom.
  Als je het goed doet, komen ze volgend jaar weer.

  Fijne feestdagen allemaal en een gezond voedzaam jaar.

 25. wat een porachtig boek, ik vraag altijd hulp van dochters maar met dit boek heb ik zelf lekkere ideeen

 26. Leuk! Ik ben gek op koken en op kerst. Lijkt me een fijn boek om flink wat inspiratie mee op te doen.

 27. Huh, ik had een heel verhaal geschreven maar zie mijn reactie niet meer….nou ja krtom ik kan wel wat hulp gebruiken met kerst!

 28. Wat een prachtig boek! Ik verwacht een huis vol gasten met kerst en ik ben zo inspiratieloos…..moet niet te moeilijk zijn, anders mislukt het, en niet teveel ingrediënten anders zit er misschien weer iets in wat iemand niet lust of mag…oh ik vind het zo lastig. Misschien dat dit mooie boek mij een handje gaat helpen

 29. Ik waag graag een kansje voor dit heerlijke boek. Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie), Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77).

 30. Nu juist in een zware en moeilijke tijd geeft koken mij veel afleiding, na plotseling overlijden van mijn vader in okt j.l. en ik kook zo ie zo heel graag.

 31. Jaaaaa????dat lijkt mij een geweldig boek (ben dol op de boeken van uitgeverij snor)! Normaal beginnen we altijd de dag na Sinterklaas met t bedenken wat we gaan eten met kerst, maar dit jaar kunnen we wel wat inspiratie gebruiken. Dus, fingers crossed ????????

 32. Vanaf het moment dat ik dit mooie boek tegenkwam staat hij al hoog op me lijstje. Zo mooi om naar te kijken, in te bladeren, en laat staan dat ik eruit mag koken.

  1. Gefeliciteerd voor de winnaar/winnares, prachtig boek vol inspiratie.
   En zeker ook buiten de feestdagen te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.