Je volgende vakantie naar nieuwe hoogten brengen overweeg dan een verblijf in trendy boomhutten in de jungles of langs de stranden van Midden-Amerika. We hebben het hier niet over boomhutten die je wellicht als kind zelf gebouwd hebt. Nee, deze boomhut accommodaties zijn super-deluxe, van alle gemakken voorzien, met eigen terras -vaak met een eigen zwembad- en altijd een magistraal uitzicht en omringd door een superieure flora en fauna. Soms heb je de impressie dat je in een dierentuin overnacht.

Je leest hier 7 geweldige accommodaties om te overnachten in een boomhut in Midden- Amerika.

Lapa Rios Lodge – Costa Rica

Lapa Rios Lodge is een resort dat ligt schitterend in de jungle in Osa Peninsula, een schiereiland in het zuidwesten van Costa Rica met het bekende Corcovado Nationaal Park. De accommodaties – Lapas villas, Premier villas en Deluxe villas – zijn hoog in de boomtoppen gebouwd, luxe ingericht en met uitzicht op de jungle en de oceaan.

Lapa Rios Lodge in Costa Rica
Lapa Rios Lodge in Costa Rica

De Tree House Lodge – Costa Rica

De Tree House Lodge ligt in de provincie Limon in Costa Rica, pal aan het Punta Uva strand. Je kan kiezen uit verschillende type accommodaties waaronder een tree house, een beach house, een beach suite, een crystal house, een tuinhuis volledig gebouwd van bamboe en een Amerikaanse schoolbus.

Tree house Lodge - Costa rica
Tree house Lodge - Costa rica

Rancho Pacifico – Costa Rica

Rancho Pacifico  ligt midden in de jungle in Uvita, nabij het nationaal park Marino Ballena. Het ligt op zo’n 600 meter boven zeeniveau en je hebt dus een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. De super-deluxe villa’s hebben een eigen zwembad of hot tub en de Treehouses in de boomtoppen zijn van een ongeëvenaarde luxe.

Rancho Pacifico - Costa Rica

Chaa Creek Lodge – Belize

Chaa Creek Lodge ligt net buiten San Ignacio in een eigen  natuurreservaat. Drijvende kracht achter het resort is het echtpaar Mick en Lucy Fleming die het tot een van de meest indrukwekkende eco resorts in Centraal Amerika gemaakt hebben. Prachtige villa’s waaronder ‘tree top villa’s’ met eigen zwembad, een superelux IX Chel villa met eigen butler tot en met 10 betaalbare Eco-Pods.

Chaa Creek Lodge - Belize

Portofini Beach Resort & Restaurant – Belize

Het Portifini Beach Resort & Restaurant ligt in Ambergris Caye. Dit is een eiland voor de kust van Belize en door Madonna’s ‘La isla Bonita’ bekend gemaakt. Ook dit resort heeft verschillende type accommodaties, waaronder beach cabanas en Treetop suites, beide met rieten daken en prachtig uitzicht op zee. Het interieur is met veel hout en bamboe afgewerkt.

  • Het Portifini Beach Resort & Restaurantis te boeken via Booking.com
Portofini Beach Resort & Restaurant - Belize
Portofini Beach Resort & Restaurant - Belize

Aqua Oceanfront Resort – Nicaragua

Aqua Oceanfront Resort ligt in Tola op loopafstand van het strand van Playa La Redonda. Verdeeld over de berghelling beschikt het resort over 44 boomhut accommodaties, waarvan sommige met een keuken en zwembad.

  • Het Aqua Oceanfront Resort is te boeken via Booking.com
Aqua Oceanfront Resort - Nicaragua

Dominican Tree House Village – Dominicaanse Republiek

Dominican Tree House Village is een kleinschalige oase midden in de jungle: dit resort heeft 22 boomhutten voor maximaal 54 gasten. Het ligt in El Valle en met de gratis leenfietsen ben je in 20 minuten op het El Valle strand.

  • Het Dominican Tree House Village is te boeken via Booking.com

Tips en inspiratie voor Midden – Amerika

No post found

Ook leuk om te lezen:

Nog meer interessante artikelen