Als ouders herken je het vast als je vraagt aan de kinderen hoe het op school was je eigenlijk altijd het antwoord goed (of slecht) krijgt en als je verder vraagt dan weten ze het niet meer. Hier in huis gaat het in ieder geval meestal wel zo. Hier genieten we dan ook zo van slaapklets! Samen terugkijken op de dag, je hoofd leegmaken en een heerlijke momentje samen.

Slaapklets!

Slaapklets! is een van de leuke producten van Gezinnig. Eerder probeerde we de checkpad al uit en gaven de my timing kaartjes structuur in het beeldschermgebruik.

Slaapklets! is een dag- en nachtboek voor kleine en grote mensen. Een boek met vragen en opdrachtjes. Vul voor het slapen gaan een pagina in. Schrijf, kies, kruis, teken, ontspan, lach, lees en klets!

Met slaapklets! kun je:

  • Terugkijken op je dag
  • Vooruitkijken naar morgen
  • Mopperen op wat er mis ging
  • Nagenieten van de leuke dingen
  • Je hoofd leegmaken
  • ontspannen
  • lekker slapen.

Onze ervaring met slaapklets!

Wij gebruiken slaapklets! al een hele poos. We zijn begonnen met de kleuterversie en zitten nu op slaapklets! deel 2. Ik doe dit altijd samen met mijn oudste zoon. Hij komt moeilijk tot rust en valt moeilijk in slaap. Wandelen voor het slapen gaan help ook, maar dit lukt niet altijd. Slaapkletsen is een goed en gezellig alternatief. Een momentje van ons samen en zo kletsen we heerlijk over de dag. Alle leuke dingen worden besproken maar ook de mindere dingen komen voorbij. Hij verteld en ik mag schrijven, hij vindt de taakverdeling goed zo:)

Je kan in het boek de dag beoordelen met sterren, zo hoeft je kind niet eerst te vertellen dat de dag in zijn beleving minder was maar kun je dat zien aan de ingekleurde sterren. Je kunt hier dan als ouder op in gaan. Er komen vaak verschillende vragen aan bod en een aantal herhalen zich. Wij vullen het t dagelijks in. De vragen leuke dingen van de dag, stomme dingen van de dag of geef je zelf een tip of een compliment vind ik als moeder maar ook in mijn werk als kindercoach heel waardevol.

Onderaan de bladzijde staat altijd iets van een opdracht. Een opdracht over wat je gedaan hebt of een opdracht over naar bed gaan en slapen.

Achter in het boek staan nog tips om je hoofd leeg te maken, de denk niet aan de olifant is hier favoriet. We hebben er natuurlijk heel veel eigen variaties op bedacht. Ook staan er tips om je hoofd te vullen met allemaal leuke dingen!

Ik kan het boekje iedere ouder aanraden. Het is heerlijk om samen je hoofd leeg te maken en gezellig de dag af te sluiten door te slaapkletsen!

Het boek is voor kinderen vanaf 6 jaar en je kan het onder andere kopen bij gezinnig en bol.com

groetjes Xenia

#nospon

Nog meer interessante artikelen