De herfstvakantie is er om van te genieten. Maar wat doe je eigenlijk tijdens deze tijd van het jaar? Lees snel verder als jij leuke ideeën nodig hebt om je vrije herfstdagen met met plezier en volle overgave te spenderen!

Geniet van een wandeling in het bos

Het bos is tijdens de herfst een paradijs van rode, gele en oranje bladeren. Een boswandeling in deze tijd van het jaar is een betoverende ervaring en een geweldige manier om de dag te spenderen. Ontdek de mooiste bossen bij jou in de buurt of trek erop uit en bezoek plekken waar je nog niet eerder bent geweest. Vergeet trouwens niet om een regenjas en een paar goede wandelschoenen aan te trekken, zodat een herfstige bui niet jouw wandelplezier verknoeit! 

Ga aan de slag met pompoen

Er is geen betere tijd dan de herfstvakantie om creatief bezig te zijn met pompoen! Wie weet is er bij jou in de buurt wel een plek om pompoen te plukken, of heb jij je eigen moestuin om een pompoen te oogsten. De supermarkt is een andere optie om een pompoen te scoren. Met een pompoen kun je zo creatief als je wilt te werk gaan en er zijn vele fantastische manieren om samen met de kinderen een mooie decoratie te maken! 

Pompoen knutselen

>> Ook lekker om te maken is een pompoensoep

Ga op vakantie!

De herfstvakantie is de ideale tijd van het jaar om op reis te gaan. Doorgaans heb je minder last van de stoet vakantiemensen die je normaal in de zomer tegenkomt en dus kan je met wat meer rust genieten van jouw favoriete bestemmingen. Als je op zoek bent naar een vakantiehuisje voor het hele gezin in de prachtige natuur van bijvoorbeeld Limburg, de Veluwe of over de grens, neem dan eens een kijkje op Groepen voor het vinden van de ideale accommodatie. 

Doe een filmavond

Je hoeft er niet altijd op uit te gaan. Sommige herfstdagen zijn immers koud, donker en regenachtig. Waarschijnlijk doe je dan niets liever dan een stel dekens verzamelen en heerlijk op de bank hangen om samen met vrienden of familie een film te kijken! Zorg voor een paar lekkere hapjes of bestel een afhaalmaaltijd en geniet van de perfecte avond samen in je warme huis. 

Bekijk de zonsondergang van de herfst

Met een steeds vroegere zonsondergang in de herfst is er niets mooiers dan het zoeken van een ideale plek om een herfstzonsondergang te bekijken. De zonsondergang is simpelweg beter in deze tijd van het jaar. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt van huis om de geschikte plek op te zoeken, want voor je het weet, heb je hem gemist!  

Nog meer interessante artikelen