Een eigen camper hebben is geweldig, het is echt een huis op wielen. Het maakt dan ook niet uit of de camper oud, nieuw, groot of klein is maar het gaat vooral om de sfeer die de camper heeft. De camper is tijdens het reizen jouw huis en de plek waar je het meeste doorbrengt. Het is dan ook belangrijk om je compleet thuis te voelen.

Heb jij een camper en mis je nog een beetje sfeer? Bekijk dan zeker onderstaande tips voor het creëren van een sfeervolle inrichting die bij je past.

1. Ga op onderzoek uit

Voordat je gaat beginnen met het sfeervol inrichtingen is het handig om eerst inspiratie op te doen. Niet zomaar beginnen, want de kans bestaat dat het dan uiteindelijk niet bij je past. Het is dan een allegaartje en je wilt juist dat het een sfeervol geheel is.

Inspiratie voor een sfeervolle inrichting kun je overal op doen, op vakantie, in restaurant maar ook gewoon thuis. Ga lekker struinen op Pinterest en sla elk idee op . Je kunt op deze manier ontdekken wat jouw stijl is en wat bij je past. Heb je genoeg inspiratie op gedaan dan komt het inrichten en proberen om het net zo sfeervol te laten zijn als je in je hoofd hebt!

2. Kleur!

Kleur is iets wat heel persoonlijk is, maar kunnen een sfeervolle inrichting ook maken of breken in de camper. Kleuren kunnen verschillende emoties oproepen, het is dan ook belangrijk dat je voor een sfeervolle inrichting in de camper voor de juiste combinaties kiest.

Als je tijdens het zoeken naar inspiratie een passende stijl hebt gevonden, kun je de juiste kleuren hierbij gaan zoeken en vanuit hieruit verder werken.

Sfeervolle inrichting camper kies de juiste kleur

3. Ga op zoek naar de juiste verlichting

Als je denkt aan een sfeervolle inrichting, denk je ook gelijk aan verlichting. Of juist aan gezellige kaarsjes om te zorgen voor de juiste sfeer in de camper. Het is belangrijk dat het licht in de camper zowel functioneel is, als dat het zorgt voor sfeer.

Een te felle lamp vind je thuis al niet fijn en dus ook niet als je onderweg bent met de camper. Maar als het donker is wil je ook nog de juiste verlichting hebben om bijvoorbeeld te kunnen koken.

Wist je dat licht niet alleen de sfeer kan bepalen maar ook van invloed kan zijn op je slaapritme? Je innerlijke klok houdt rekening met licht. Doordat er ’s avonds minder licht is, maakt het lichaam melatonine aan. Melatonine zorgt ervoor dat je een moe gevoel krijgt. Voor je lichaam een signaal dat je moet gaan slapen. Een te felle lamp in de camper zou dus je slaap zomaar kunnen verstoren!

Als je het hebt over een sfeervolle inrichting dan is het juiste licht dus enorm belangrijk en zorgt voor heel veel sfeer in de camper. Wat zo leuk is van licht en sfeer is dat je dit ook mee kan nemen naar buiten. Hang een leuke lichtslinger op of werk met zonne- energielampjes om ook buiten de juiste sfeer te creëren.

Sfeervolle inrichting camper verlichting

4. Maak gebruik van bloemen en planten

De toevoeging van planten en bloemen kun net een beetje extra sfeer geven in de camper. Ze geven een huiselijke gevoel en ze kunnen zorgen voor de juiste sfeer in de camper. Planten en bloemen zijn er in heel veel verschillende soorten en maten en je kunt dus alle kanten op.

Je kunt leuke potten neerzetten op de tafel, handig is dan om klittenband te gebruiken zodat ze beter op de plek blijven staan. Ook zijn hangplanten enorm leuk of hang wat leuke potten aan de muur. Als je langer plezier wilt hebben van de planten ga dan voor cactussen of vetplanten. Deze zijn makkelijker in onderhoud en dan weet je bijna zeker dat deze het overleven.

Kom je op verschillende plekken en blijf je even staan, dan is het ook super leuk om bloemen te kopen op bijvoorbeeld de markt. Bloemen die passen bij de plek waar je bent of een typische bloem zijn van daar!

Sfeervolle inrichting camper kies voor planten en bloemen

5. Foto’s en posters kunnen ook bijdragen aan een sfeervolle inrichting

Een foto heeft altijd een enorme waarde en roept emotie of een bepaald gevoel op. Ga je lange tijd op reis, dan kun je wat vertrouwde foto’s ophangen van familie of juist een huisdier. Maar je kunt ook een fotowand creëren met verschillende foto’s van jullie en plekken waar je bent geweest. Leuk is om te spelen met de foto’s en te kiezen voor verschillende maten.

Ook posters kunnen dit effect hebben, je kunt voor een poster kiezen welke helemaal bij je stijl past. Ook kun je kiezen voor wat toepasselijke spreuken. Soms is het leuk om van elke bestemming die je aandoet een ansichtkaart te kopen en deze op te hangen. Zo zie je aan het einde van de reis waar je allemaal bent geweest en neemt deze je mee terug naar de bestemming.

Wellicht ook interessant

Nog meer interessante artikelen