In Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, pak je je koffers en laat je de drukte van de stad achter je om te genieten van het plattelandsleven in Olive Town. Maar er is genoeg werk te doen, want de boerderij van jouw opa is niet meer wat is het is geweest. Steek je handen uit de mouwen en bouw de boerderij van opa weer opnieuw op!

Pioneers of Olive Town

Olive Town, een rustig havenplaatsje dat aan de kust van het schiereiland ligt. Olive Town ligt op slechts een steenworp afstand van je boerderij. De boerderij is al jaren niet meer goed onderhouden en je hebt de taak om deze boerderij weer nieuw leven in te blazen.

Het lijkt misschien een rustig dorpje, maar het is de thuisbasis van een heleboel unieke personages. En hoewel de inwoners van het dorp zich prima kunnen redden in deze pittoreske plek aan zee, kan een beetje meer toerisme en wat levendigheid natuurlijk nooit kwaad.

-> meer informatie over het spel vind je hier

Ontwikkel je boerderij

Ga aan de slag en maak jouw droomboerderij. Je kunt verschillende faciliteiten bouwen, waar je maar wilt. Je gaat je landbouwvaardigheden verbeteren en van alles creëren.

Je komt als nieuwbakken boer van alles tegen, je ziet grondstoffen, dieren en nog meer waar jij mee aan de slag kunt gaan. Ook kom je gebouwen tegen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Als startende boer heb je maar weinig gereedschap, maar door je harde werk kun je dit al snel upgraden naar beter materiaal.

Een boerderij zonder dieren is geen boerderij en zo kom je genoeg loslopende dieren tegen. Het is de bedoeling dat je een stal en ren gaat bouwen. Je moet aan de slag, bomen omhakken, stenen stuk slaan om zo voldoende materiaal te verzamelen om de dieren van een “huis” te voorzien.

Kom je verder in het spel dan kun je ook meer dieren in je boerderij plaatsen, stukje bij beetje bouw je jouw droom boerderij op!

Zet Olive Town op de kaart

Naast jouw droomboerderij is het ook een stad, Olive Town. Deze stad heeft een beetje een gekke burgemeester, hij komt wel altijd gezellig een praatje maken. Deze burgemeester heeft regelmatig opdrachten voor je die moeten worden uitgevoerd. Het gaat gaat vaak om opdrachten als hij materiaal nodig heeft voor de stad.

Olive Town zijn er verschillende winkels, waar je waar je bijvoorbeeld zaadjes kan kopen om deze weer te planten en een kledingwinkel waar je met jouw verzamelde grondstoffen nieuwe kleren kunt laten maken. Hier kun je ook jouw huis, de stallen en je gereedschap een upgrade geven. De burgemeester en je mede stadsbewoners geven je opdrachten en van de mede stadsbewoners en je kunt deze mede stads bewoners verrassen met een cadeau en op deze manier een relatie met ze opbouwen.

Story of Seasons Pioneers of Olive Town

-> Wil je graag overnachten tussen de dieren, dat kan hier

Onze ervaring met Pioneers of Olive Town

Pioneers of Olive Town is een boerderijspel met heel veel mogelijkheden. Het is te spelen op verschillende computers en wij hebben het gespeeld op de Nintendo Switch. De start is al ontzettend leuk als je jouw eigen karakter mag vormgeven. Als je vertrekt naar jouw opa kom je de eerste stadsbewoners al tegen, welke mooie verhalen vertellen over jouw opa.

De burgemeester geeft je in de stad een eerste introductie en dan gaat het beginnen. Niet alleen de boerderij, maar ook de stad blaas je nieuw leven in. Naast het houden van dieren en het kweken van groenten is er ook een mijn die ontdekt kan worden.

Naast de vaste dagelijkse taken kan je ook zelf op ontdekkingstocht gaan in de stad. De verschillende mensen die je onderweg zult tegenkomen hebben mooie verhalen. Kortom, veel mogelijkheden. Er zijn veel verschillende gebieden te ontdekken en manieren om geld te verdienen, aan jou de keuze waar jij de focus op legt.

Pioniers of Olive Town is ontzettend mooi vormgegeven, de dieren , de gewassen, de gebouwen en de personages zien er heel mooi uit. Heb je ooit van een eigen boerderij gedroomd? Dan is dit het spel om jouw droomboerderij op te bouwen!

Er zit ook een nadeel aan het spel en dat is dat het alleen maar in het Engels is. Hierdoor is het minder geschikt voor kinderen om het alleen te doen. Samen kan natuurlijk altijd! Je kunt het ook zien als een spel dat jij gewoon graag zelf speelt:)

Nog meer interessante artikelen