Nog even en het jaar is weer voorbij, wat is het jaar omgevlogen! Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wij hebben een pot waar we onze momenten in doen. Gewoon een bonnetje, een ticket of we schrijven iets in een notitieboekje, op deze manier kunnen we samen terug kijken op het jaar. Want eerlijk is eerlijk, je vergeet best snel wat je hebt allemaal hebt meegemaakt en beleefd alleen of met elkaar. Wat ook verstandig is om bij stil te staan is de zorgverzekering, niet iets waar je om staat te springen maar wel verstandig om te doen.

De zorgverzekering

Vaak krijg je in november; de polis van het nieuwe jaar op de mat. Ik denk dat veel mensen deze aan de kant leggen en er niet meer naar kijken. Er zijn er natuurlijk ook genoeg die er wel naar kijken. Het is verstandig om wel aandacht aan je zorgverzekering te besteden. Kinderen worden groter, je behoefte kan veranderen. Het is lastig om te bedenken wat je allemaal nodig hebt en welke verzekering nou eigenlijk het beste bij jou en je gezin past. Je situatie kan veranderen, waardoor je misschien beter kan overstappen of je pakket kunt uitbreiden.

De basis zorgverzekering

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zelf weet je het beste wat jij precies nodig hebt. Zo kun je onder andere bij de zorgverzekering van FBTO je eigen pakket samenstellen. Het is handig om te kijken wat er in de basis zorgverzekering zit en wat je daarnaast nog nodig hebt als aanvulling. Ook is het slim om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, om zo te zien welke verzekering het beste bij je past.

Aanvullende verzekering

Iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig als het gaat om de zorgverzekering. Het is dan ook goed om te kijken wat jij als persoon nodig hebt, maar ook wat hebben jouw kinderen nodig. Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd bij 1 van de ouders. Het kan dus zo zijn dat je als moeder een hele andere verzekering hebt dan je partner. Kinderen kunnen dan het beste aansluiten bij de persoon met de meest uitgebreide aanvullende verzekering. Als ouders is het ook verstandig om ook te denken aan de tandartsdekking, orthodontie en fysiotherapie.

Heb je nog een kinderwens dan is het verstandig om dit mee te nemen bij de keuze van een zorgverzekering. Als je eenmaal zwanger bent, zijn er best wat kosten waar je rekening mee moet houden. Deze kosten kun je deels vergoed krijgen via een aanvullende verzekering zoals bijvoorbeeld via de module gezinsplanning van de FBTO.

Heb jij al naar je zorgverzekering gekeken?

Tips:

.Besparen? Dit boek geeft je 365 tips om meer uit je geld te halen!

Nog meer interessante artikelen