Deze snelle chocolade rolletjes van croissantdeeg zijn niet alleen makkelijk om te maken maar smaken ook nog eens heel lekker. Vooral als ze warm zijn! Deze chocoladebroodjes zijn natuurlijk heerlijk voor bij een lekker ontbijt of een uitgebreide brunch.
Wij hebben rolletjes gemaakt maar je kunt ook een zelfgekozen vorm kiezen of hierin variëren.
Je hebt maar 2 ingrediënten nodig
Om deze heerlijke broodjes maken heb je maar 2 ingrediënten nodig. Je kunt er altijd voor kiezen om ook nootjes toe te voegen maar dit hebben wij voor nu achterwege gelaten.
- Croissantdeeg, wij kozen voor de XL variant
- Pure chocolade (om te smelten) of pure chocolade pasta
- Eventueel walnootjes of pecannootjes
Klaar in een handomdraai
- verwarm de oven of Airfryer voor op 180 graden
- Rol het croissantdeeg uit en deel het door 3. Dit kun je doen door het af te scheuren op de perforatielijn
- Duw de gaatjes een beetje dicht
- Smelt ondertussen de pure chocola als je deze gebruikt
- Rol met een deegroller het deeg een klein beetje uit
- Smeer het deeg in met de gesmolten chocolade of de chocolade pasta
- Rol het deeg op over de lengte, er ontstaat nu een rol
- Snij er met er scherp mes plekjes vanaf
- leg de plakjes op het bakblik met bakpapier
- Bak ze in 15 minuten af
- Serveer ze warm dan zijn ze het lekkerst , strooi er eventueel poedersuiker over.
Een mooi gedekte tafel, heeft altijd iets gezelligs. Wij kozen voor het prachtige servies van Rosenthal!
Maak jij weleens iets van croissantdeeg?
Eet smakelijk!
Dit is ook lekker om te maken
#spon