Hartige taart was iets wat op mijn lijstje stond om met de airfryer te maken. Vandaag was het dan zover en deel ik dit recept met jullie. Ik heb voor dit recept spekjes, eieren, paprika’s, tomaten en courgette en bladerdeeg voor hartige taart . Wat zo leuk is aan hartige taart is dat je de taart helemaal naar eigen wens kan maken.

Hartige taart uit de airfryer

Benodigdheden voor deze hartige taart uit de airfryer

 • 250 gram spekjes
 • 3 paprika’s
 • halve courgette
 • 2 tomaten
 • 3 eieren
 • 100 ml room
 • 6 plakjes hartige taart deeg ontdooid
 • Wat geraspte kaas
 • Een airfryer of oven
 • ronde bakvorm van 20 cm doorsnede
 • snijplank
 • mes
 • koekenpan
KokenKoken

Bereidingswijze van deze hartige taart uit de airfryer

 1. bak de spekjes
 2. Snij de paprika, courgette en tomaat in kleine stukjes
 3. vet de bakvorm in
 4. Het bakblik bekleden met het deeg voor hartige taart
 5. Klop de eieren met de room
 6. Meng de spekjes en de groente met de eieren
 7. Doe dit in het beklede bakblik
 8. Strooi wat geraspte kaas hierover
 9. Verwarm de airfryer voor op 150 graden ( gaat heel snel)
 10. Plaats de bakvorm in de airfryer en met 30/ 35 minuten is de hartige taart klaar!

Lees hier meer recepten voor in de airfryer

Ook leuk om te lezen:

Nog meer interessante artikelen

6 reacties

 1. Wauw Xenia! Dit ziet er echt lekker uit! Bevalt de mee airfryer goed? Want ben me ook aan her oriënteren om een aan te schaffen? Als ik ‘em heb ga ik dir recept zeker uitproberen!

 2. Ziet er lekker uit (wel hoog trouwens, of ligt dat aan de vorm?). Ik heb geen airfryer maar sinds kort wel een nieuwe bakoven. Sinds ik dankzij Maris van Hare Maristeit aan een hele mooie (lage) glazen vorm ben gekomen, lukken mijn quiches altijd!

  1. Dank je wel! Ik heb een gewone springvorm gebruikt van 20cm doorsnede. Heb je nog een lekkere tip voor een quiche?

Reacties zijn gesloten.