Deze soep at ik een keer op de verjaardag van mijn vriendin. Haar moeder had deze soep gemaakt met een zelfbedacht recept en iedereen vond deze soep heerlijk! Geloof mij, dit is geween DE lekkerste courgette soep die er is!
Vandaag deel ik dit recept met jullie voor een snelle lunch of een avond soepje, met als hoofdingrediënt: courgette, ui, tomaten en knoflook.
Ik heb dit recept een klein beetje aangepast omdat mijn buren mij blij maakte met tomaten uit eigen tuin. Deze moesten er natuurlijk in, knoflook is altijd lekker en ik heb het een beetje pittiger gemaakt door de cayenne peper.
Er zijn een hoop variaties over courgettesoep te vinden, hebben jullie wel eens deze soep gemaakt?
Benodigdheden voor deze courgette soep
- een ui, gesnipperd
- een teentje knoflook, heel fijn gesneden
- twee courgettes, of een grote in blokjes
- een liter water
- 2 groenten bouillonblokjes (liefst zonder gist te koop bij de natuurwinkel)
- 100 ml slagroom of Hutte case 100 ml
- Olijfolie
- 3 stuks tomaten (optie)
- Snuf Cayennepeper.
- Zout en Peper.
- eventueel ter garnering gerookte zalm snippers of uitgebakken spekjes.
Hoe maak je deze lekkere courgette soep?
- Verhit in de pan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet. Voeg nu de courgette erbij en bak de blokjes courgette 5 minuten mee.
- Daarna tomatenblokjes, even laten pruttelen.
- Doe nu het water en bouillonblokjes in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat alles 20 minuten pruttelen in de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de slagroom of Hutte case door de soep heen.
- Schep de soep in soepkommen en garneer met een eetlepel gerookte zalm of spekjes.
Eet smakelijk!
Geen shortCode gevonden