Italië staat bekend om zijn vele gezichten en bij veel mensen 1 van de fijnste vakantiebestemmingen om nar toe te gaan. Denk aan de prachtige kust, de oude steden en de leuke winkeltjes. Maar ook staat Italië bekend om zijn heerljke Italiaanse keuken, de pizza en pasta, de wijnen, de ijsjes en de koffie

De Italianen en koffie

In Nederland hoort een kop koffie er gewoon bij, maar in Italië hoort koffie echt bij de manier van leven. De Italianen kunnen waren kunstwerken maken van een kop koffie. De koffie zal tot in de puntjes perfect zijn anders zullen ze deze niet serveren. Je vindt in Italië dan ook vele koffiebarretjes, vaar je even rustig een kopje espresso drinkt en dan weer verder gaat, een to- go koffie in Italië hoort dan ook echt niet en dus drink je dit kopje even snel aan de bar.

Verschillende soorten Italiaanse koffie

Italianen weten wat goede koffie is, zelf ben ik helemaal geen koffie fan maar in Italië wil ik altijd graag een kopje latte of cappuccino drinken. De smaak, de manier van maken en de omgeving maken dat het mij toch lekker smaakt. Het hoort gewoon bij een bezoekje aan Italië! Maar Italiaanse koffie kun je ook thuis maken, zo waan je jezelf toch een beetje in de Italiaanse sferen.

Hieronder een aantal populaire Italiaanse koffie’s

Latte macchiato

Een latte macchiato geserveerd in een hoog glas en een lust voor het oog met zijn 3 kleuren. Dat zal zeker 1 van de redenen zijn dat deze koffie zo ontzettend vaak wordt gedronken. Ook de milde koffiesmaak zal hieraan bij dragen. Een latte macchiato maak je door warme melk met schuimlaag, zeker 200 ml in een glas te gieten. Voeg hier langzaam en espresso.

Latte macchiato Italiaanse koffie

Cappuccino

Cappuccino is een populaire koffie in Nederland en wordt veel gedronken en zelf gemaakt. Een cappuccino bestaat uit 3 gelijke delen. 1 deel is de espresso, 1 deel is de warme melk en een ander deel is de schuimlaag.

Cappuccino Italiaanse koffie

Espresso

Als het om Italiaanse koffie gaat dan is espresso de koffie van Italië. Een espresso is een klein kopje hele sterke koffie. De koffie heeft een intense smaak en de bereiding is onder hoge druk waardoor er ee klein schuimlaagje ontstaat. Bestel je in Italië een kop koffie, dan krijg je een espresso. Espresso wordt voor veel koffie variaties gebruikt als basis zoals de cappuccino en de latte macchiato.

espresso Italiaanse koffie

Americano

Dit is eigenlijk voor ons Nederlanders een normale koffie in Italië. Eigenlijk is het gewoon een espresso maar dan met extra water. Vaak als je deze koffie in Italië besteld krijg je er een kannetje met heet water bij. Op deze manier kun je hem zelf aanlengen met water tot het de voor jou juiste smaak heeft.

Americano Itailaanse koffie

Wellicht ook interessant

Nog meer interessante artikelen